Главная » 2009 » Июль » 27 » За побиття головного рабина Севастополя суд на 4 роки посадив за ґрати
10:13
За побиття головного рабина Севастополя суд на 4 роки посадив за ґрати

Суд також ухвалив стягнути з Шведова на користь потерпілого 5 тис. грн в рахунок відшкодування морального збитку.

Суд

Суд оголосив вирок у справі про побиття головного рабина Севастополя

Ленінський районний суд Севастополя засудив до чотирьох років позбавлення волі з трирічним випробувальним терміном 41-річного жителя Новомосковська (Дніпропетровська обл.) Романа Шведова, який у вересні 2007 року завдав тілесних ушкоджень громадянинові Беніаміну Вольффу - головному рабину Севастополя.

Як сказано в рішенні, суд визнав винним Шведова в скоєнні злочину, передбаченого статтею 296 ч. 1 Кримінального кодексу України (хуліганство, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, яке супроводжується особливою зухвалістю), проте на підставі статей 75 і 76 Кримінального кодексу звільнив його від відбування покарання з максимальним випробувальним терміном - три роки.

Шведов повністю визнав свою провину і в скоєному глибоко розкаюється, а скоєння злочину пояснює станом сп`яніння, зазначається в документі.

Суд встановив, що 28 вересня 2007 року Шведов на вулиці в центрі Севастополя "безпричинно приставав до громадянина Вольффу, ставив йому образливі питання щодо зовнішнього вигляду". Потім двічі вдарив Вольффа по голові, що спричинило струс головного мозку у потерпілого. Крім того, як зазначається в протоколі, Шведов навмисно пошкодив одяг рабина, після чого втік з місця злочину.

Суд відніс стан алкогольного сп`яніння до обтяжливих обставин.

Натомість, як повідомив голова Єврейської релігійної общини "Хабад" Яків Фрадкін, громада обурена тим, що суд не взяв до уваги наявні в справі факти, які свідчать про те, що напад був здійснений з мотивів розпалювання міжнаціональної і міжрелігійної ворожнечі. "Образою рабина образили практично всіх євреїв Севастополя. Це взагалі неприпустима річ. І це явно націоналістична витівка", - сказав Фрадкін.

За матеріалами ТСН

PRESS-КАРПАТ


Категория: кримінал | Просмотров: 593 | Добавил: foto-uzh | Теги: побиття, севастополь, press-КАРПАТ, Рабин | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]