Главная » 2011 » Январь » 12 » Ужгородський “Фронт Змін” презентував освітянам електронні підручники
14:14
Ужгородський “Фронт Змін” презентував освітянам електронні підручники

В рамках одного з напрямів проекту "Школа влади” Ужгородський міський осередок партії "Фронт Змін” провів презентаційний захід, на якому представники освітніх закладів краю ознайомилися з останніми зразками світу новітніх технологій.        Зокрема, вчителі мали змогу на власні очі побачити, потримати в руках і покористуватися електронними підручниками. Pocket-Book (pro) на ринку сучасних інформаційних технологій з’явився влітку минулого року і відразу завоював прихильність  користувачів. 10 тисяч книг з великою кількістю додаткових функцій вміщається в один електронний підручник. Додайте сюди курс предметів шкільної програми усіх класів, позакласне читання, словники 50 мов світу, наукові статті з ілюстраціями – і маєте компактну бібліотеку у форматі однієї книги. Новинка сертифікована, відповідає усім медичним і санепідеміологічним стандартам, зручна у користуванні, тому не дивно, що вже багато столичних шкіл великими партіями закупили підручники.

Для закарпатських освітніх закладів Pocket-Book залишається тільки мрією. Ціна останньої моделі сягає 3800 грн. Однак, "фронтовики” мають намір надати допомогу школам у написанні грантів та взятті участі у європейських програмах підтримки новітніх технологій в освіті. Такі проекти дадуть змогу віднайти необхідні фінанси на закупку електронних підручників.


Директор Ужгородської ЗОШ №5 Петро Кіндюх зізнався, що приємно вражений можливостями новітнього підручника: "Відчуття таке, ніби тримаєш справжню книгу, не втомлюються очі, коли читаєш. Для вчителя такий прилад важливий у методичній роботі, для учня – це велика енциклопедія, яка постійно під рукою і позбавляє необхідності щодня носитися з важким ранцем. З фінансовим питання складніше, але скажімо, для своєї школи я бачу перспективу в тому, що в рамках проекту "Європейська школа обміну” передбачені певні кошти для придбання електронної техніки, тому розглянемо можливістьі  закупки електронних книг”.


Голова Ужгородського міського осередку партії "Фронт Змін” Андрій Баганич пояснив, що в рамках "Школи влади” багато членів організації брали участь у написанні освітніх проектів і готові поділитися своїми розробками з учителями. Причому, як стверджують "фронтовики”, для реалізації здавалось би недосяжних ідей, цілком достатньо коштів місцевих бюджетів при правильному їх використанні.

Паралельно депутати від "Фронту Змін” не полишають і благодійної діяльності. Спільно з Ужгородським клубом "Ротарі” партійці відвідали загальноосвітню санаторну школу – інтернат у селищі Великий Березний і подарували учням 4 електронні підручники.

Категория: Закарпаття | Просмотров: 571 | Добавил: foto-uzh | Теги: Фронт Змін, Роберт Бровди | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]