Главная » 2010 » Январь » 25 » Закарпаття: Літературний хакер Михайло Рошко вчить розкодовувати тексти (ФОТО)
18:32
Закарпаття: Літературний хакер Михайло Рошко вчить розкодовувати тексти (ФОТО)
Експресивно, цікаво і з жартами - в такому форматі минулого четверга в Закарпатській обласній універсальній бібліотеці пройшла презентація книжки письменника та літературознавця Михайла Рошка "Розкодування", яка недавно побачила світ у видавництві Олександри Гаркуші.
Закарпаття: Літературний хакер Михайло Рошко вчить розкодовувати тексти (ФОТО)

Цього разу кандидат філологічних наук та завідувач кафедри зарубіжної літератури УжНУ представив публіці  літературознавчі розвідки, присвячені відомим світовим літературним творам. У своїх статтях Михайло Рошко  показує читачу повний філософських знахідок художній світ творів О.Пушкіна, Ф.Достоєвського,  М.Булгакова, А.Чехова, О.Забужко, В.Голдінга, М.Кореллі та Кена Кізі, змушуючи "розкодовувати" текс та по-новому осмислювати прочитане.

Тож не випадково математиком у літературі, який вміє чітко довести свою теорему, назвала автора видавець та художник Олександра Гаркуша, зауваживши, що він бачить нюанси там, де інший читач не помітив нічого цікавого. А письменник Мирослав Дочинець жартома назвав Михайла Рошка "літературним хакером", що зламує художні коди.

Як зізнався сам літературознавець, він  вчить студентів думати. Часто світ не вписується в уявлення людини, і щоб вкласти його в рамки свого світогляду (розуму) людина намагається цей світ, підправити. Але, як наголошує автор, цього ні в якому разі не можна робити, потрібно  перш за все змінювати свої уявлення. Щастя ховається у нашому сприйнятті. І справжнє скерування літератури – закликати до духовності, до Бога, до світла.

За словами колеги по кафедрі, викладача Оксани Іванівни Неймет, сучасні студенти не мають часу читати великі твори, вникати в текст, а ця книга, що містить статті різних напрямків, допоможе їм розібратися і в творах ХVІІ ст. і  творах наших сучасників, зрозуміти авторів.

В Ужгороді пройшла презентація книжки письменника та літературознавця Михайла Рошка "Розкодування"

В Ужгороді пройшла презентація книжки письменника та літературознавця Михайла Рошка "Розкодування"


Оксана Чужа, для "Закарпаття online". Фото автора
Категория: Закарпаття | Просмотров: 716 | Добавил: foto-uzh | Теги: Олександра Гаркуша, МИхайло Рошко, Ужгород | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]