Главная » 2010 » Июнь » 16 » Закарпатський УРЯД ЗМІН шукає шляхи вирішення комунальних проблем Ужгорода та області
14:09
Закарпатський УРЯД ЗМІН шукає шляхи вирішення комунальних проблем Ужгорода та області

Василь ГецкоЗакарпатська обласна експертна рада УРЯДУ ЗМІН за напрямком «Сучасна інфраструктура» провела засідання з проблем комунальної сфери краю. Головною темою обговорення експертів стало рішення Ужгородської міськради стосовно примусового відключення в місті централізованого опалення та переведення усіх квартир в автономний режим.

Ужгород стане першим містом в Україні, що повністю відмовиться від централізованого теплопостачання, - про це заявляють у міськраді та кваплять ужгородців, хто ще цього не зробив, якнайшвидше встановлювати індивідуальні котли. За останніми даними, в Ужгороді на ”автономку” переведено вже понад 80% житлового фонду.

Ноу-хау суттєво економить бюджетні затрати на газопостачання. Із цього приводу місцевих чиновників колеги з інших областей навіть запрошують ділитися досвідом. Тим часом газовики б’ють на сполох: мережі не витримують перенавантаження і поки одні жильці гріються, інші ризикують залишитися без тепла і газу. До того ж існує загроза нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу в побуті та під час експлуатації системи газопостачання (у 2009 році в Закарпатській області через це постраждало 13 осіб, 4 з яких померло).

Запобігти аваріям допоможе спеціальний гідрологічний розрахунок і заміна труб. Цей клопіт також перекладають на плечі городян. Коштує таке задоволення недешево, тому люди не дуже переймаються безпекою, дбаючи в першу чергу  про встановлення котла.

Що робити пенсіонерам, самотнім та малозабезпеченим громадянам, котрі не в змозі дозволити собі дорогої покупки невідомо. В міськраді кажуть, що нібито один із комерційних банків готовий фінансово забезпечити лізингову програму по встановленню автономного опалення для всіх ужгородців, але цей механізм ще не доведено до загалу, та й не факт, що без винятку всі городяни готові мати справу з кредитом. Тож взимку хтось таки приречений сидіти в холодній квартирі. Круглий стол

Опікою покинутих напризволяще ужгородців і планує зайнятися Закарпатський "Фронт змін”. Для цього у громадській приймальні обласного офісу ведеться підготовка з надання юридичних консультацій  із захисту прав громадян та порад щодо переходу на індивідуальне опалення. 

"У нас часто виходить, що спасіння потопаючого  - справа рук самого потопаючого, - каже керівник Закарпатського територіального відділення "Школи влади” Людмила Корольчук.  – Але ми не збираємося стояти осторонь, відстежуємо рішення міських чиновників та шукаємо способи допомоги мешканцям, які не в змозі впоратися з проблемою самотужки”.

Крім цього, експерти Закарпатського УРЯДУ ЗМІН обговорили питання розробки генерального плану міст, діяльності ОСББ та ЖРЕРів, водопостачання та цінових тарифів. Керівник обласної ради УРЯДУ ЗМІН за напрямком «Сучасна інфраструктура» Василь Гецко наголосив на необхідності індустріалізації, модернізації та розвитку регіону, який має починатися із наукових розробок. Гроші при цьому треба першочергово вкладати в нові технології.

На засіданні дано завдання усім районним та міським осередкам партії визначити найбільш гострі проблеми інфраструктури своїх територіальних громад та з позиції майбутніх депутатів подати своє бачення можливостей їх вирішення. За словами в.о. голови Закарпатської обласної організації партії "Фронт Змін” Андрія Баганича, у такий спосіб відбувається формування бази даних за всіма напрямками діяльності УРЯДУ ЗМІН в регіонах, а це в подальшому ляже в основу дієвих депутатських програм від «Фронту Змін».

Категория: Закарпаття | Просмотров: 631 | Добавил: foto-uzh | Теги: круглий стіл, Роберт Бровді, Василь Гецко, Фронт Змін, Ужгород, Уряд Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]