Главная » 2010 » Апрель » 20 » Закарпатський “Фронт змін” - за прогресивну медицину
16:17
Закарпатський “Фронт змін” - за прогресивну медицину
Фронт ЗмінРозробники регіонального проекту "Розвиток паліативної та хоспісної допомоги населенню Закарпатської області” кандидат медичних наук Анатолій Царенко,  волонтери "Фронту змін” Тарас Гайдук і Аліна Яцківська взяли участь в організації та роботі міжнародного форуму з питань надання допомоги невиліковно хворим дітям. Захід, що проходив 15-16 квітня в Ужгороді, організовано Всеукраїнською асоціацією паліативної допомоги  спільно з відповідною асоціацією Польщі, Краківським хоспісом для дітей, Інститутом педіатрії та інститутом онкології МОЗ Таджикистану.
Анатолій Царенко є автором зазначеного проекту і виступав модератором програми форуму. Зважаючи на те, що активісти «Фронту Змін» є лідерами "Школи влади” з тематики тяжко хворих громадян та вже брали участь в міжнародному навчальному семінарі з питань паліативної допомоги дорослим, з’явилося реальне підґрунтя продовжувати зазначену роботу. До виконання планових завдань долучаються волонтери з числа членів та прихильників «Фронту Змін» в усіх куточках Закарпаття.
Звичайно, впроваджувати в регіоні модель організації допомоги невиліковно хворим - завдання  державних інституцій. Але без спеціально підготовлених людей не обійтися. Опіка дорослих і дітей з обмеженим прогнозом життя потребує комплексного підходу зі врахуванням фізичних, емоційних, суспільних, духовних, юридичних і етичних аспектів. Тим більше, що результат покращення їх життя та членів родин неможливо забезпечити без активної співпраці лікарів, соціальних працівників, психологів, духівництва та тих, хто за покликом душі присвячує частинку себе цій благородній справі.
Голова Закарпатської обласної організації політичної партії "Фронт змін” Роберт Бровді зазначає: "Робота знайдеться всім. Завдання "фронтовиків” полягає в тому, щоб організувати допомогу через волонтерську службу. Передбачається проведення низки публічних акцій для розвитку хоспісного руху в Закарпатті, як от висадка жовтих нарцисів - квітів, що символізують хоспісний рух у світі. Було б доцільним обмінятися досвідом, з регіонами, які вже мають практику в цьому важливому питанні”.
Категория: Закарпаття | Просмотров: 574 | Добавил: foto-uzh | Теги: Закарпаття, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]