Главная » 2011 » Май » 8 » Закарпатський “Фронт Змін” привітав рішення Ужгородської та Хустської міських влад щодо відмови вивішувати 9 травня червоні прапори
10:58
Закарпатський “Фронт Змін” привітав рішення Ужгородської та Хустської міських влад щодо відмови вивішувати 9 травня червоні прапори
Влада обласного центру Закарпаття відмовилася вивішувати червоні прапори на День Перемоги. Будуть лише державний прапор і прапор Ужгорода, а ще - традиційні різнокольорові прапорці, - повідомила в мережі Фейсбук прес-секретар Ужгородської міської ради Алла Хаятова. Аналогічне рішення прийняла і міська влада історичної столиці Карпатської України - м. Хуст.
Голова Закарпатської обласної організації "Фронту Змін” Валерій Лунченко привітав таке рішення, оскільки позиція його партії з самого початку стосовно даного питання була однозначна і принципова: червоний прапор поряд з державним - це відверта провокація та розпалювання ворожнечі між українцями.
У перші ж дні появи законопроекту Лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк закликав президента не підписувати закон про обов’язкове використання червоного прапору разом із національним на День перемоги, не допустивши таким чином провокацій та зіткнення людей у цей день. В ефірі загальнонаціональних телеканалів він зауважив, що під червоними прапорами ветерани завжди святкували День Перемоги. Проте жодній попередній владі в країні не спадало на думку прирівняти червоний прапор до Державного Прапора України. Адже червоний прапор є символом перемоги у війні, але так само «під червоними прапорами більшовики спалили 14 тисяч церков, нищили священників, розстрілювали інтелігенцію».
Валерій Лунченко відзначив, що більшість закарпатців негативно сприйняли звістку про вивішування червоних прапорів. Оскільки криваві стяги зайвий раз нагадають про масові політичні репресії, що розпочалися  у цьому краї з приходом радянських військ. "Ми глибоко шануємо подвиг та героїзм радянських воїнів у Великій Вітчизняній війні, схиляємо голову перед тими, хто відстоював свободу. Це наша історія, яку ми шануємо. Але сьогодні ми живемо у вільній незалежній державі, яка має свій Державний Прапор. Не треба плутати поняття і вносити сум’яття в народ”, - підкреслив голова закарпатського "Фронту Змін”.

Категория: Закарпаття | Просмотров: 538 | Добавил: foto-uzh | Теги: прапори, Ужгород, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]