Главная » 2009 » Декабрь » 6 » Закарпатський Фронт Змін допомагатиме людям з особливими потребами
16:13
Закарпатський Фронт Змін допомагатиме людям з особливими потребами
Минулої суботи з 12 по 14 годину двері популярного  ужгородського ресторану  "Кактус” були відчинені  тільки для людей  на інвалідних візках і милицях, які  сходилися і з’їжджалися  сюди з усіх куточків міста. Така зустріч з нагоди Міжнародного дня інваліда, який в усьому світі відзначається 3 грудня, перетворилася на добру традицію для ужгородських людей з особливими потребами, а цього року навіть стала ювілейною.
           10 років тому до одного зі  співвласників ресторану "Кактус” Ярослава Шафаря звернулися з проханням провести зібрання людей на інвалідних візках, оскільки на той час це було чи не єдине місце в Ужгороді з облаштованим пандусом. Зустріч відбулася, а за нею зав’язалися добрі дружні стосунки. Того ж року було створено благодійну


Андрій Баганич
Голова міського осередку ВГО Фронт Змін Андрій Баганич (зліва) та співвласник ресторану "Кактус” Ярослав Шафарь (справа)
організацію для людей з обмеженими можливостями "Кактус-1”, яка опікувалася інвалідами і влаштовувала регулярні зустрічі. Трохи пізніше ці функції розділив новостворений Ротарі Клуб "Ужгород-Скала”. Внаслідок такої співпраці багато членів організації безкоштовно отримали інвалідні візки, гуманітарну допомогу у вигляді побутової техніки, тренажерів, реабілітаційного обладнання.
      Віднедавна  підтримав шляхетну справу і Ужгородський міський осередок політичної партії "Фронт Змін”, членами якої є і представники "Кактусу-1”.
      На  зустрічі багато йшлося про проблеми інвалідів. Незважаючи на те, що на державному рівні запроваджено багато програм, направлених на допомогу цій категорії  українських громадян, часто вони залишаються формальними. Наприклад, пандусами, якими в обов’язковому порядку повинні облаштовуватися всі будівлі і споруди громадського користування, людина на візку не завжди може скористатися. В Ужгороді дістатися до якогось закладу часто виявляється проблематичним. Навіть до "Кактусу” в суботу багатьом учасникам зустрічі довелося подолати складний шлях – проїзд набережною перекритий, а отримати ключ від шлагбаума у чергового міськради не вдалося. Листи і звернення до міської влади залишаються без відповіді.

      Гострою проблемою для багатьох ужгородських інвалідів є теплозабезпечення: оскільки в холодний період, коли централізоване теплопостачання вимкнено, не кожен може дозволити собі встановити автономне опалення. Тут також місцева влада не продумала, що відключати центральне опалення можна тільки після встановлення автономного.
голова організації інвалідів Закарпаття
      Соціальний  транспорт, стоянки, спеціальні світлофори, ліки, працевлаштування, комп’ютеризація  – це далеко не повний перелік того, з якими труднощами стикається людина, фізичні можливості якої відрізняються від решти громадян нашого суспільства.  Кандидати у депутати місцевих рівнів, потрапивши у владу за закритими списками, рідко цікавляться подібними проблемами, лобіюючи, як правило, в першу чергу питання свого бізнесу.   Саме тому політичною партією "Фронт Змін” започатковано проект "Школа влади”. Кожен, хто хоче долучитися до виборчого процесу на місцевому чи державному рівні, повинен розуміти, чи дасть він раду отриманій владі, з чим він прийде у цю владу. А тому усі кандидати у депутати до місцевих рад від "Фронту змін” беруть участь у написанні проектів "Школи влади”. Охоплюють вони різні сфери життя – від містобудування до соціальних, економічних, енергетичних проблем.
      Ужгородські "фронтовики”, серед яких - голова міського осередку партії Андрій Баганич, співвласник ресторану «Кактус» і цьогорічний президент Ротарі Клубу "Ужгород-Скала” Ярослав Шафарь, керівник благодійної організації для людей з обмеженими можливостями "Кактус-1” Марія Цуркан працюють над проектом, спрямованому на допомогу інвалідам. Причому, для його реалізації не потрібно шукати гроші, а тільки грамотно розпорядитися тими, які вже виділяються державою, але розпорошуються через нераціональне використання.

      Що  ж, "Фронт Змін” позиціонує себе як партія модернізації. Можливо, саме завдяки її приходу у владу розпочнуться ті самі якісні зміни, яких так потребує українське суспільство.

інваліди

інваліди



інваліди


інваліди



інваліди
Категория: Закарпаття | Просмотров: 567 | Добавил: foto-uzh | Теги: свято, допомога, інваліди, Закарпаття, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]