Главная » 2010 » Январь » 25 » Закарпатська «Просвіта» звинуватила обласну владу у сепаратизмі
11:14
Закарпатська «Просвіта» звинуватила обласну владу у сепаратизмі
Закарпатська «Просвіта» звинувачує обласну владу у сепаратизмі та відсутності підтримки української соборності. Про це сьогодні, 22 січня, власкорові ЗІКу повідомив голова закарпатського об’єднання «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка, депутат Закарпатської обласної ради Володимир Піпаш.

«Обласна влада цьогоріч не провела ні традиційних зборів, ні інших урочистостей з нагоди Дня Соборності України, обмежившись покладанням квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. Отже, соборність не підтримується закарпатською владою, це «логічно» з огляду на сепаратистські тенденції, які простежуються останнім часом у діях місцевої влади», – заявив Володимир Піпаш.

Натомість управління інформації та зв’язків із громадськістю ОДА інформує, що сьогодні, 22 січня, в області відбулися урочистості з нагоди 91-ї річниці проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки та 64-ї річниці утворення Закарпатської області. Голова облдержадміністрації Олег Гаваші та голова обласної ради Михайло Кічковський, керівники установ та організацій, ветеранських, громадських об’єднань поклали корзини квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку в Ужгороді. А заходи, приурочені Дню Соборності України та річниці утворення Закарпатської області, відбулися в усіх містах та районах краю.

Категория: Закарпаття | Просмотров: 460 | Добавил: foto-uzh | Теги: рада, Просвіта, Закарпаття | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]