Главная » 2010 » Февраль » 13 » Вийшов у світ "ІСТОРИЧНИЙ НАРИС ПРО МОНАСТИР У БЕДЕВЛІ"
12:38
Вийшов у світ "ІСТОРИЧНИЙ НАРИС ПРО МОНАСТИР У БЕДЕВЛІ"
В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація історичного нарису «Православний Свято-Іоанно-Предтеченський чоловічий монастир у с. Бедевля». Монастир був створений на початку 18 століття і «став свідком» багатьох історичних подій. 
Про видання  журналістам розповіли автори: історик Юрій Данилець та Ієромонах Пімен (Мацола), благочинний чоловічого Грушівського монастиря. Історія обителі, описана у нарисі, тісно пов’язана  з історією цілого краю. Автори вважають, що особливо цікавою для широких кіл читачів будуть портрети подвижників монастирського життя — настоятелів, визначних ченців. У книзі також подано нарис давньої церковної історії села (до кінця ХІХ ст.) та нарис про монастирське життя у Бедевлі у ХVІІІ ст. Вміщено і розділ про новітню історію монастиря (1991-2009 рр.)  «Саме у цій  історії дослідники шукають і  знаходять відповіді на складні  питання розвитку сучасного православ’я», — каже кандидат історичних наук Юрій Данилець. <«Закарпаття називають  «малим Афоном», адже у нас діють багато монастирів, лише православних — 34. Це певний релігійний феномен, коли на невеличкій території, політетнічній, але, на щастя, безконфліктній, маємо чимало духовних обителей», — зауважив історик. За його словами, останнім часом чимало місцевих істориків здійснили ряд наукових досліджень монастирів та церковної тематики, окремі книги видають і церковні дослідники.

Категория: Закарпаття | Просмотров: 505 | Добавил: foto-uzh | Теги: Закарпаття, нарис, Ієромонах Пімен (Мацола), Юрій Данилець | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]