Главная » 2010 » Март » 12 » Відбитки пальців для в'їзду до ЄС
11:20
Відбитки пальців для в'їзду до ЄС
З 5 квітня набуває чинності візовий кодекс Євросоюзу. Він стосується як країн ЄС, так і третіх країн, які до нього не входять, а отже і України.Ідея кодексу - систематизувати процедуру одержання і видачі короткострокових шенгенських віз, що видаються на термін до 5 років, з можливістю перебування в шенгенській країні 90 днів за півроку.

Для цього ЄС створює інфобазу (VIS), в якій будуть зібрані дані всіх іноземців, що в'їжджають у "Шенген", повідомляє "Сегодня".

У кодексі не тільки всі нинішні правила, вимоги й операції одержання шенгенської візи, але з'явилися й нові.

Одне з найголовніших - обов'язковий збір відбитків пальців. Причому цю процедуру потрібно проходити кожні 4 роки. У Брюсселі упевнені - це допоможе в боротьбі з тероризмом.

Для багатьох країн візовий збір підвищать до 60 євро, але українців це не стосується: для нас віза залишиться по 35 євро.

Нові зобов'язання:

Подати закордонний паспорт, який видано в попередні 10 років. Громадянам із продовженими паспортами шенгенську візу не видадуть. Разом із заявкою на візу потрібно здати відбитки пальців (крім дітей до 12 років).

При діловій поїздці в ту чи іншу організацію ЄС потрібно надати дані персонально працівника, який запрошує, а не тільки організації.

Особистий візит: здобувач візи повинен як мінімум один раз, при подачі заяви, з'явитися в консульському відділі. Документи на візу потрібно подавати тільки в країні постійного місця проживання.

Через скасування транзитної візи "В", при транзиті потрібно оформляти звичайну візу, але вказати в анкеті відповідну мету в'їзду в країну.

Наші права:

Консульські установи за два тижнів після звернення зобов'язані призначити дату співбесіди.

Держави-члени ЄС зобов'язані забезпечити прямий доступ до консульських установ, якщо ви хочете оформити візу без посередників.

У випадку відмовлення у видачі візи вам зобов'язані пояснити її причину. 
Категория: Україна | Просмотров: 587 | Добавил: foto-uzh | Теги: відбитки пальців, Україна, в’їзд, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]