Главная » 2011 » Март » 7 » Ужгородський “Фронт Змін” привітав з 8 Березня жінок-інвалідів
13:39
Ужгородський “Фронт Змін” привітав з 8 Березня жінок-інвалідів

Ужгородська міська організація партії "Фронт Змін” напередодні 8 Березня додала святкового настрою жінкам з благодійного клубу "Кактус-1”. Організація, яка сьогодні налічує 33 людини з обмеженими фізичними можливостями,   створена 10 років тому за сприяння підприємця, а сьогодні депутата Ужгородської міської ради від "Фронту Змін” Ярослава Шафаря. Впродовж цього часу клуб розрісся і набув популярності. Його члени беруть активну участь у житті міста, запрошують гостей, влаштовують зустрічі з впливовими людьми краю, допомагають одні одним вирішувати життєві проблеми.
За словами голови клубу Марії Цуркан, членом "Кактусу-1” може стати не будь-хто. Це обов’язково повинна бути людина з вираженою громадською позицією, що не пасивно споглядає життя, а сама його змінює. Саме такими є представниці "слабкої” статі клубу - 17 жінок на інвалідних візках з нелегкою долею, але позитивним поглядом на життя.
"Я вже багато років не перестаю дивуватися і захоплюватися мужності та витримці цих сильних жінок. Доля виявилася нещадною до них, але вони не зламалися – працюють, виховують дітей, захищають свої права, - каже Ярослав Шафарь. – Підтримати цих жінок – справа честі кожного чоловіка, а напередодні 8 Березня особливо хочеться бачити їх всміхненими. Тому такі зустрічі, як сьогодні, - це наша стара добра традиція.”
Цього дня в клубі було жваво і весело. Як і всі жінки у світі, гості свята обговорювали останні новини, демонстрували нове вбрання і зачіски. А головне – на обличчі кожної світилася усмішка.
"Ми вдячні за можливість зібратися разом і поспілкуватися. Адже для багатьох із тут присутніх вийти з дому – це вже справжня подія. Через труднощі з пересуванням, контактуємо здебільшого по телефону. Впевнена, кожна з нас сьогодні принесе додому шматочок весни”, - поділилася враженнями Марія Цуркан.
Окрім організації зібрань з частуванням і подарунками, "Фронт Змін” надає серйозну підтримку людям з обмеженими фізичними можливостями завдяки різним соціальним програмам, депутатським запитам і зверненням. Наразі "фронтовики” через міськраду сприяють спорудженню пандусів на входах до супермаркетів, спеціальних перил у під’їздах, запуску соціального таксі, облаштуванню паркувальних місць для інвалідного транспорту, зменшенню комунальних платежів тощо.
Категория: Закарпаття | Просмотров: 547 | Добавил: foto-uzh | Теги: 8-марта, Фронт Змін, Поздравление, инвалиды, Ужгород | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]