Главная » 2009 » Октябрь » 14 » УЖГОРОДСЬКА УЧЕНИЦЯ ПОКОРИЛА СВІТОВІ ПОДІУМИ
17:22
УЖГОРОДСЬКА УЧЕНИЦЯ ПОКОРИЛА СВІТОВІ ПОДІУМИ

Аліса МатвійчукМолода  ужгородка Аліса Матвійчук ще зовсім юна, однак уже встигла зарекомендувати себе у модельному бізнесі. Незважаючи на свій 16-річний вік, дівчина працює з провідними світовими брендами. Так, в цьому році Аліса дефілювала на показах прет-а-порте від Prada.

Треба зазначити, що показ Prada не є дебютом Аліси у світі моди. Адже в минулому році красуня з обласного центру Закарпаття дебютувала на конкурсі Elite Model Look, на якому провідні модельні агентства прискіпливо підбирають нові обличчя і типажі, тобто майбутнє світового фешн-бізнесу. Неординарна зовнішність Аліси Матвійчук, яка до того співпрацювала з відомим київським агентством L-models, зацікавила багатьох модних рекрутерів, але сама дівчина віддала перевагу контракту з авторитетною паризькою Marilyn Agency.

Зараз у портфоліо Аліси – фотосесії в багатьох західних глянцевих журналах, у тому числі ELLE і Teen Vogue, участь в показах колекцій Nina Ricci в Парижі, Calvin Klein, Oscar de la Renta, Miu Miu і Prada в Нью-Йорку. Після першого з них американські фешн-оглядачі назвали Алісу Матвійчук відкриттям тижня і беззаперечною майбутньою зіркою.

Домовитися  про зустріч з Алісою спочатку було нелегко, та допоміг колега з однієї обласної газети, в приміщенні якої знаходиться приймальня народного депутата України з Партії регіонів Едуарда Матвійчука – батька дівчини. Розмова з нею пішла легко відразу.

– Якось у Києві до мене підійшов скаут (людина, яка шукає красивих дівчат для роботи в модельному агентстві) і запропонував займатися модельним бізнесом. – посвячує «СЗ» в історію своєї кар’єри Аліса. – Він розіслав мої фотографії в агентства, і багато з них згодились взяти мене на роботу. Я зупинила свій вибір на паризькій Marilyn Agency, де моделями є відомі Кейт Мос, Єва Герцогова.

– Рідні спокійно ставляться до твого захоплення?

– Тато спочатку навідріз відмовлявся сприймати мене в такій ролі, але тепер дуже радіє за мене. Часто відслідковує в Інтернеті будь-яку інформацію про мої успіхи. А мама – постійний мій супутник у подорожах країнами світу. Адже зараз мені 15 років, а у Франції, скажімо, не можна перебувати без когось із батьків.

– Часто доводиться чути скарги моделей: мовляв, їх життя лише збоку виглядає красивою картинкою. Що ж важкого у цій професії?

– На кастингах, показах, фотосесіях моделі надзвичайно виснажуються. Буває, затримуюся до третьої, а то й четвертої години ночі. Тому можу з власного досвіду сказати: модельний бізнес вимагає від красунь багато жертв. І перш, ніж регулярно з’являтися на обкладинках і сторінках вітчизняних і зарубіжних видань, а також в рекламних компаніях багатьох торгових марок не тільки України, але й усього світу, потрібно віддатися цій справі на всі 100%.

Аліса каже, що в Україні їй сильну підтримку  надає директор міжнародного відділу  L-models Стас Янкелевський. Він є своєрідним куратором її модельної кар’єри.

– Скільки заробляють дівчата з твого агенства?

– Усе це індивідуально, адже гонорар моделі залежить від її статусу.

– Яким є твій гонорар?

– Я не хочу про це говорити.

– А все таки?

– Без коментарів (сміється.–авт.).

– На фотосесіях не відчуваєш скованості?

– Спочатку, як і всі, відчувала певний дискомфорт, але з часом мені це навіть стало подобатися. Приємно, коли бачиш себе в різних образах…

Якщо  про свої гонорари Аліса Матвійчук  не захотіла говорити, то про закулісну модельну кухню розповідала більш детально і охоче.

– Робочий день моделі не обмежується певними годинами. Коли маєш по 5 шоу в день, які треба відпрацювати, то звикаєш до всього. Так, дівчата часто засинають під час роботи над їхніми зачісками. Бо іноді разом із примірками доводиться працювати і до п’ятої ранку. На сон залишаються лічені години.

– Чи не заважає твоя майже постійна відсутність шкільній успішності?

– Звичайно, часті від’їзди далися взнаки: я пропустила багато занять з шкільної програми, тому доведеться надолужувати втрачене. Думаю, скоріш за все, здаватиму екстерном.

– Які плани маєш на майбутнє?

– Хочу здобути вищу освіту. Вибиратиму між фахом дизайнера і журналіста. До цих професій у мене лежить душа і серце. На сьогодні я з подругою веду колонку в місцевій газеті, в якій відображаємо романтичні історії багатьох людей, які вирішили поєднати свої серця. Для цього у весільних пар біля РАГСу робимо опитування. Також я цікавлюся політикою.

       Іван  ТУПИЦЯ, фото Павла БІЛЕЦЬКОГО

Категория: Ужгород | Просмотров: 867 | Добавил: foto-uzh | Теги: фотосесія, модель, Elite Model Look, Аліса Матвійчук | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]