Главная » 2009 » Октябрь » 28 » У Севастополі ліквідували морську якірну міну, яку під час шторму винесло на пляж.
08:18
У Севастополі ліквідували морську якірну міну, яку під час шторму винесло на пляж.
За інформацією рятувальників, міну знайшли пірнальники за 15 метрів від берега. 800-кілограмова міна лежала на метровій глибині.
 
Олег Піскорський (начальник аварійно-рятувальної частини УМНС України в Севастополі): “Розмір міни 1200 мм, довжина і діаметр 900 мм, в ній знаходиться 250 кг тротилу. Небезпека конкретно цієї міни полягає в тому, що знаходиться вона на малій глибині”.
У разі вибуху гідроударна хвиля сягнула б до півтора метра, а радіус максимальної дальності розльоту окремих шматків ґрунту та уламків міни міг сягнути 500 м. Тому міну вирішили підірвати на місці. Спершу її обклали мішками з піском, потім першим вибухом знешкодили детонатори, другим - підірвали.
 
Олександр Калякін (водолаз):Ударномеханічний детонатор, ці детонатори досі зберігають свою здатність, всі знають, що механіка зберігає свою здатність багато років, ми в цьому переконувалися не раз. Таку міну в цьому році ми знищуємо вже не вперше”.
Операція із знешкодження боєприпасу тривала 4 години. Судноплавство в цьому районі тимчасово припинили. Після вибуху утворилась вирва більша 6 метрів у діаметрі та 2-х метрів глибиною.
 
Категория: регіони | Просмотров: 625 | Добавил: onok | Теги: Україна, знешкодження, міна, пляж, севастополь | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]