Главная » 2009 » Октябрь » 28 » У Мукачеві відбулися урочистості з нагоди 65-річчя визволення міста від німецько-фашистських загарбників
09:41
У Мукачеві відбулися урочистості з нагоди 65-річчя визволення міста від німецько-фашистських загарбників
ГузеевЦе було величне і прекрасне свято - 65-річний ювілей визволення Мукачева від німецько-фашистських загарбників. Друге "бабине літо" подарувало чудесну погоду, центральна площа Мукачева сяяла тисячами посмішок сивочолих ветеранів, шкільної юні, гостей міста. Біля пам'ятника полеглим визволителям і підпільникам відбувся урочистий мітинг.
З теплим вітальним словом до мукачівців і насамперед ветеранів Великої Вітчизняної війни звернувся міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, а полковник у відставці Борис Сакара зачитав Звернення ветеранів до молодого покоління не забувати й шанувати великий подвиг своїх дідів.  Хвилюючим був момент, коли Генеральний консул Російської Федерації у Львові Євген Гузеєв вручив через більш як шість десятиріч бойову нагороду – медаль "За відвагу" мукачівцю, фронтовому мінеру Олексію Кайдалову. А напередодні групі мукачівських ветеранів вручили ювілейні медалі Білорусії. Від імені молодого покоління учасників мітингу вітала учениця ліцею Марта Диганич.
На  центральну площу виїхала автомашина з вартою у формі фронтових  років. Вони привезли з собою фронтове знамено і капсулу із землею з  могил воїнів, що віддали життя  за визволення Закарпаття. За програмою Всеукраїнської естафети пам’яті "Слава визволителям України" та обласної естафети "Пам’ять визволителям Закарпаття" прапор і капсулу із землею привезли ветерани Мукачівщини, відтак у вівторок ветерани війни Мукачева передали їх у Середньому представникам Ужгородського району.
А завершувалися урочистості з  нагоди 65-річчя визволення Мукачева святковим обідом. Свої вірші про  фронтових побратимів прочитав полковник  у відставці Олександр Мішин. Не забула міська влада про ветеранів, які через слабке здоров’я не змогли взяти участі в урочистостях. Їм привезли додому і в медичні заклади вітальні листівки і святкові продуктові пакети.
Категория: соціо | Просмотров: 681 | Добавил: foto-uzh | Теги: Золтан Ленд, визволення, ювілей, Мукачево, мітинг, Эвгений Гузеев | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]