Главная » 2009 » Октябрь » 2 » У людства змінився найдавніший предок (МАЛЮНКИ)
14:51
У людства змінився найдавніший предок (МАЛЮНКИ)

Австралопітека Люсі змінив ардіпітек Арді. Палеонтологи змістили найстародавнішого предка людини з його п'єдесталу. Місце австралопітека на ім'я Люсі зайняла ардіпітек Арді - представник виду Ardipithecus ramidus. Відразу декілька статей, присвячених Арді, з'являться в журналі Science. Коротко про відкриття пише National Geographic.

Перші останки представників роду Ardipithecus були виявлені в Ефіопії в 1992 році. Скелет, описаний в серії нових досліджень, знайшли в 1994 році. Через надзвичайно поганий стан кісток вченим було потрібно 15 років для їх витягування з породи та аналізу. За підсумками цієї роботи дослідники уклали, що Арді, яка жила близько 4,4 мільйонів років назад, є найстарішим з відомих предків людини. Вік Люсі складає 3,2 мільйона років.

A. ramidus поєднує як розвинуті, так і примітивні риси, характерні для стародавніх мавп. Зокрема, Арді вибирала різні способи пересування залежно від ситуації. Аналіз скелета показав, що по землі A. ramidus пересувалися на двох задніх кінцівках, а по деревах лазили на всіх чотирьох. Виявлення Арді доводить, що в еволюції людини була довга перехідна стадія, про яку до цих пір ученим не було відомо.
 
На даний момент не всі вчені впевнені, що  A. ramidus є прямим предком людини. Критики такої точки зору вважають, що Арді могла належати до бічної гілки еволюції. Для доказу правомірності однієї з цих версій необхідні додаткові дослідження.
 
Категория: світ | Просмотров: 746 | Добавил: onok | Теги: ардіпітек, предки, наука, людство, палеонтологія, еволюція, австралопітек, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]