Главная » 2009 » Октябрь » 18 » Тігіпко: Україна потонула в судовій тяганині з іноземними інвесторами
19:35
Тігіпко: Україна потонула в судовій тяганині з іноземними інвесторами
Як повідомили JeyNews у прес-службі Сергія Тігіпка, так колишній міністр економіки України Сергій Тігіпко прокоментував повідомлення про збільшення розміру претензій в межах міжнародного судового процесу між Україною та компанією «Татнефть» до $5 млрд. Саме таку компенсацію хоче отримати російська нафтова компанія за втрату контролю над Кременчуцьким нафтопереробним заводом.

«Україна буквально потонула в судовій тяганині з іноземними інвесторами», - говорить Сергій Тігіпко. - Окрім компанії «Татнефть» уряд судиться з RosUkrEnergo щодо начебто націоналізованого газу в підземних сховищах, а також з компанією Vanco щодо розробки шельфу та рядом інших фірм. На думку політика, ці суди виснажують Україну: крім прямих збитків у результаті ймовірного програшу справ, країна зазнає величезних іміджевих втрат. «Я добре пам'ятаю, як внаслідок аналогічних судових процесів у різних куточках світу арештовували українські літаки «Руслан». Тоді було дуже соромно за країну. Не хотілось би, щоб історія повторилась».

Головна проблема - відсутність спадковості влади у відносинах з інвесторами та превалювання політичних інтересів над економічними. «Кожен новий уряд переглядає домовленості, досягнуті попередниками. Це не дає державі можливості ані зовсім розірвати невигідні відносини з інвестором - як, наприклад, у випадку з «Татнафтою», ані знайти прийнятний компроміс, якщо для цього є передумови - як, наприклад, у випадку з Vanco».

PRESS-КАРПАТ за матеріалами  JeyNews

Категория: економіка | Просмотров: 622 | Добавил: moderator | Теги: інвестори, Тігіпко, Україна | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]