Главная » 2009 » Ноябрь » 3 » "Таміфлю" надаватимуть у лікарнях безкоштовно
09:57
"Таміфлю" надаватимуть у лікарнях безкоштовно

Триста тисяч упаковок ліків "Таміфлю" прибули до України зі Швейцарії. Літак з противірусним препаратом в аеропорту "Бориспіль" особисто зустрічали Прем'єр Юлія Тимошенко, міністр закордонних справ Петро Порошенко та Глава Секретаріату Президента Віра Ульянченко.

Компанія-виробник медикаментів – продала ліки по шістдесят сім гривень за упаковку - це майже собівартість, виробник погодився на таку ціну через складну епідеміологічну ситуацію в Україні.

За словами Прем’єр-міністра, увесь вантаж передадуть лікарням, а не аптекам. А всі хворі отримуватимуть "Таміфлю" безкоштовно - це допоможе покласти край спекуляціям з цінами на препарат.

Юлія Тимошенко, прем'єр-міністр України: "Одна коробочка, яка і має повністю людину вилікувати, зараз завезена по оптовій ціні 67 гривень за пачку. 67 гривень! А те, що я тримаю в руках, міністр закордонних справ купив в аптеці  за шість тисяч гривень!!! Це мається на увазі 10 упаковок таких. Це одна упаковка - 670 гривень!!! Це вважайте в десять разів більше деруть ці мародери в аптеках приватних з людей грошей!"

Петро Порошенко, міністр закордонних справ України: "Ніколи в історії України за два дні за вихідні дні не вдалося організовувати такої кількості ліків за такою процедурою, ці дні коли не працюють банки, коли Україні повірили на слово, коли нам під наші гарантії надіслали вантаж на мільйони і мільйони доларів. Сьогодні ми зекономили - лише цей літак зекономив сто сорок мільйонів гривень бюджетних грошей".

Ліків вистачить усім, хто цього потребує - запевняє прем'єр.

Уряд планує придбати ще сімсот тисяч упаковок.
 
Категория: здоров’я | Просмотров: 695 | Добавил: onok | Теги: Україна, таміфлю, грип, епідемія | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]