Главная » 2009 » Октябрь » 2 » Сьогодні – Міжнародний день усмішки
13:04
Сьогодні – Міжнародний день усмішки

Світ відзначає сьогодні Міжнародний день усмішки, запропонований американським художником Харві Боллом – винахідником забавного сонячного личка, відомого як «усміхнене обличчя», або просто «смайлик».

Як повідомляє УНІАН, Х.Болл, який призначив себе Міжнародним послом щастя і заснував «Всесвітню корпорацію усмішок», запропонував відзначати День усмішки кожної першої п’ятниці жовтня, коли саме передчуття вікенду сприяє гарному настрою.

Девіз нинішнього, 11-го за рахунком, Міжнародного дня усмішки – «Зроби добру справу. Допоможи кому-небудь посміхнутися».

Художник, що пішов з життя у 2001 році, задумав це свято багато в чому як протест проти комерціалізації його всміхненого творіння та інтернет-простору в цілому. Гроші за використання запатентованого «смайлика» надходять до некомерційного фонду Х.Болла і використовуються на благодійні цілі.

Жовте всміхнене личко Х.Болл запропонував у 1963 році як символ страховій компанії State Mutual Life Assurance Cos, зазначає NEWSru.

Вподобані «смайлики» виготовили у вигляді значків і роздали службовцям компанії, а ті, у свою чергу, стали вручати веселі значки клієнтам. Потім «смайлик» з’явився на емблемах, листівках, одязі і навіть на поштовій марці США.

Повсюдним «смайлик» став, коли перебрався в інтернет-простір і sms.

Переказують, що цього дня лист, що супроводжується усмішкою, неодмінно принесе успіх. Деякі інтернет-продавці обіцяють у п’ятницю за замовлення зі «смайликом» 20-процентну знижку.
 
Категория: різне | Просмотров: 661 | Добавил: onok | Теги: Міжнародний день усмішки, Світ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]