Главная » 2010 » Март » 12 » Сім'я з Тернопільщини займалась крадіжкою телефонного кабелю
15:11
Сім'я з Тернопільщини займалась крадіжкою телефонного кабелю
Без будь-якого спецобладнання.

У Зборівському районі Тернопільської області міліціонери відкрили кримінальну справу проти родини, яка займалася крадіжкою телефонного кабелю.

Залазячи на телефонні стовпи без будь-якого спецобладнання брати Володимир та Богдан Дацишини на трасі, що сполучає Тернопільські райцентри Зборів та Кременець, обрізали провід. Їхня мама продавала його на базарі. До крадіжок залучили і наймолодшого члена сім’ї - 13 річного школяра Назара.

У міліції зазначили, що випадок унікальний. Раніше в області красти саме телефонні кабелі ніхто не брався. Адже це доволі складно і малоприбутково. В цьому ж випадку брати, з придорожнього села Білокриниця, працювали фактично "голими руками".

Заступник начальника Зборівського райвідділу міліції Микола Петрик розповів Gazeta.ua, що на семиметровий стовп лізли обхоплюючи його руками і ногами, потрохи просуваючись вгору.

"Наверху кабель перекушували плоскогубцями. Потім так само на іншому стовпі - лінія падала. Скручували дріт в моток і перепалювали, щоб ізоляція згоріла. Зі 120 метрів вкраденого кабелю, отримали півтора кілограми міді. Продали її в Тернополі на базарі по 30 гривень за кілограм. Виручили пару десятків гривень, а "Укртелеком", щоб відновити зв’язок шість тисяч гривень витратив”, - зазначив правоохоронець.

Кабель брати вкрали наприкінці січня. На базарі його продавала мати братів - Віра. За місяць Дацишини вирішили знов вийти на трасу по провід. До діла залучили наймолодшого в сім’ї брата - Назара. Міліціонери затримали їх на гарячому.

Проти Володимира і Богдана порушили кримінальну справу за фактом крадіжки. Мати сімейства звинувачують у втягненні неповнолітнього у злочинну діяльність.

Андрій ЯНОВИ
Категория: Україна | Просмотров: 2628 | Добавил: foto-uzh | Теги: Тернопіль, Украина, крадіжки | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]