Главная » 2009 » Сентябрь » 16 » Щеплення загрожує життю і здоров’ю дітей - ГПУ. Порушено кримінальні справи
11:54
Щеплення загрожує життю і здоров’ю дітей - ГПУ. Порушено кримінальні справи
Генеральна прокуратура України встановила факти порушення медичними працівниками вимог законодавства щодо порядку проведення профілактичних щеплень.

Про це йдеться у результатах прокурорської перевірки, яка була проведена у зв’язку із численними зверненнями батьків щодо порушення прав дітей при здійсненні вакцинації та широким обговоренням у ЗМІ фактів смерті дев’ятьох дітей у Волинській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Черкаській областях, повідомили у прес-службі ГПУ.

Згідно із повідомленням, за результатами перевірок прокурорами Донецької, Запорізької, Черкаської областей порушено кримінальні справи.

За даними ГПУ, щороку в Україні обов’язковими щепленнями охоплюється понад 1 млн. дітей, стан здоров’я яких належним чином не обстежено, оскільки на сьогодні нормативно не передбачено проведення поглиблених медичних оглядів перед вакцинацією, відсутній належний та достатній лікарський патронаж після її проведення.

Відтак, повідомляє ГПУ, батькам не надається повна та об’єктивна інформація щодо необхідності і безпечності щеплень.

«Проведення імунізації за таких умов загрожує життю і здоров’ю дітей», - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

З метою запобігання погіршення здоров’я дітей після медичного втручання Генеральною прокуратурою України 11 вересня 2009 року внесено припис Міністру охорони здоров’я України з вимогою вивчити колегіально за участю науковців ситуацію в цілому.

В зв’язку з цим ГПУ вимагає від міністерства забезпечення закупівлі якісної вакцини, а також введення обов’язкових поглиблених медичних оглядів дітей із залученням лікарів вузьких спеціальностей з лабораторними обстеженнями перед здійсненням щеплень.

Крім того, міністерство зобов’язано перевірити дотримання порядку надання довідок про щеплення. Вжити заходів щодо недопущення незаконної їх видачі, притягнення до відповідальності винних осіб.

Нагадаємо, Мінохоронздоров’я не пов’язує випадки смерті малюків в Україні зі зробленими їм напередодні щепленнями. Раніше повідомлялось про три випадки смерті малюків у Донецькій області та Запорізькій.


Газета по-українськи
Категория: здоров’я | Просмотров: 697 | Добавил: onok | Теги: кримінальні справи, здоровя, діти, щеплення, Генеральна прокуратура України | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]