Главная » 2010 » Март » 8 » Ще один землетрус - 40 осіб загинули в Турції (оновлюється)
11:42
Ще один землетрус - 40 осіб загинули в Турції (оновлюється)
Підземні поштовхи досягали 6 за шкалою Ріхтера

У результаті землетрусу магнітудою близько 6 за шкалою Ріхтера, на сході Туреччини рано вранці в понеділок загинуло щонайменше сорок осіб. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Підземні поштовхи почалися о 4:32 за місцевим часом в провінції Елязіг.

Інформація про кількість загиблих і постраждалих уточнюється. В районі землетрусу почалися пошуково-рятувальні роботи.

З часу першого підземного поштовху в регіоні зафіксовано більше 10 землетрусів меншої магнітуди, повідомляють сейсмологи.

У трьох селах, які найбільшою мірою постраждали від землетрусу, є серйозні руйнування. Під завалами житлових будов в селі Окчулар знаходяться люди, рятувальники намагаються витягти їх. З Анкари в район землетрусу направлені бригади рятувальників. Туди ж вилетіли чотири міністри.

За останніми даними, які в прямому ефірі передають місцеві телеканали, в результаті землетрусу зруйновано близько 30 будинків. Більше 50 осіб з травмами різного ступеня важкості доставлені в лікарні.

Туреччина розташована в сейсмонебезпечних районах, нагадує агентство, і землетруси відбуваються там досить часто. Найбільше відбулося в 1999 році, коли на північному заході країни загинули близько 18 тисяч осіб.

Нагадаємо, що в Україні в так званій "Зоні Вранча", яка знаходиться у Карпатах на кордоні України з Румунією, у будь-який час може також статися землетрус силою до 8-9 балів за шкалою Ріхтера. Про це повідомили співробітники румунського інституту фізики землі.

Заздалегідь передбачити настання такого землетрусу майже неможливо.

Lenta.ru, Gazeta.ua

Категория: світ | Просмотров: 680 | Добавил: foto-uzh | Теги: 6-балів, Мир, землетрус, Туреччина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]