Главная » 2009 » Сентябрь » 1 » РОЗБІРКИ ПО-РОКОСІВСЬКИ
19:39
РОЗБІРКИ ПО-РОКОСІВСЬКИ

РОЗБІРКИ ПО-РОКОСІВСЬКИ

ХУСТСЬКЕ СЕЛО РОКОСОВО ЗАЙМАЄ ПЕРШЕ МІСЦЕ В РАЙОНІ ЗА КРИМІНОГЕННОЮ СИТУАЦІЄЮ

Днями у хустському селі Рокосово, яке уже давно кфаліфікується як проблемне, в барі «Рокос» що знаходиться поруч із сільською радою, відбулася бійка, ініціатором якої виступив житель цього ж села Василь Чижмар. Перебуваючи у стані сильного алкогольного сп'яніння, він вирішив з'ясувати стосунки зі своїм колегою Павлом Білецьким, що спокійно сидів за одним зі столиків, не даючи найменшого приводу для сутички.

У барі було людно. На відео, яке є у нашому розпорядженні, видно, що В.Чижмар спочатку вітається зі усіма знайомими, після чого підходить до столика, за яким сидить Павло Білецький. У них зав'язалася розмова. Проте так тривало недовго, бо неконтрольований Василь за якусь мить завдав кілька ударів Павлові по голові. Удари були такої сили, що потерпілий ще довго не міг оговтатись. Зрештою, піднявся і культурно сів за свій столик, поводячи себе стримано. Однак, як дізнаємося із відеозапису далі, В.Чижмар на цьому аж ніяк не збирався заспокоюватись. Побачивши, що «буденна» бійка переростає у жорстоку розправу, працівники бару миттю викликали власника цього закладу. Той прибув дуже швидко і одразу взявся дипломатично залагоджувати конфлікт між цими відвідувачами. Замість того, щоб пристати на цілком дружню пропозицію з боку власника бару, розлючений Василь Чижмар почав здіймати руки й на нього самого. Крім того, встиг завдати ще кілька серйозних ударів Павлові Білецькому. Оціннючи всю неадекватність ситуації, про неї оперативно доповіли в райвідділ міліції.

Із розмови зі слідчим Хустського райвідділу міліції Михайлом Подгорняком, стали відомі й інші деталі тієї неспокійної ночі. Так, після п'яного дебошу, влаштованого В.Чижмаром у барі «Рокос», той ще подався до будинку П.Білецького. Там він почав погрожувати і залякувати сім'ю потерпілого. Крім того, сів за кермо власного автомобіля у нетверезому стані, на якому намагався втекти від правоохоронців. За словами слідчого, швидкість була такою, що той спокійно міг знайти й інші пригоди на свою тяжку голову. На щастя, його вдалося затримати, а машину відправити на штрафмайданчик.

Порушнику у відповідному протоколі інкримінують хуліганство, спротив міліції та керування автомобілем у стані алкогольного спяніння. Наразі проводиться розслідування. Шкода лишень, що жителі Рокосова не надто допомагають слідству. Красномовним випадком,  яким поділився з нами слідчий Михайло Подгорняк, є спроба допитати молоду дівчину-свідка. Та де там! У розмову миттю втрутилася її бабуся і всіляко почала відгороджувати внучку від надання будь-якої інформації з цього приводу працівнику міліції. Мовляв, та нічого не бачила і нічого особливого розповісти не може.

Намагання взяти коментар від обласного начальства практично увінчалося невдачею. Один із заступників директора ВАТ «Закарпаттяобленерго» Йосип Сливка у нашому намаганні одержати коментар побачив заробіток, зазначивши при цьому, що в Україні кожен день відбуваються подібні з'ясування стосунків і в цьому, на його думку, немає нічого дивного. Склалося враження, що йому навіть байдуже  те, що в інциденті фігурують працівники цієї організації.

Поспілкуватися з приводу інциденту із сільським головою Іваном Чоповдею не вдалося. Вдома запевнили, що він купається в потічку десь за селом. Пошуки п. Чоповді виявилися безрезультатними, а постійні намагання зв'язатися з ним через мобільний телефон теж увінчалися невдачею. Мабуть, інформація про приїзд журналістів з рекордною швидкістю поширилася Рокосовом. Можна лише зробити припущення, що сільський голова заховався від представників мас-медіа, уникаючи таким чином спілкування. Можливо, зі сторінок газети він зробить бодай якісь висновки і налаштується на серйозну роботу аби зняти з Рокосова ярлик проблемного села. Адже і загальна картина, і спілкування з представниками правоохоронних органів свідчать про слабку роботу у цьому напрямку. Як приклад – багато крадіжок і бійок, що негативно позначається на іміджі села.

Іван ТУПИЦЯ

А тим часом…

У редакцію «СЗ» надійшла інформація про чергову бійку у Рокосові. Цього разу під роздачу попав сільський депутат Василь Костик, який зробив коректне зауваження молодикам, які гасали на автомобілі на шаленій швидкості у нічний час, що у свою чергу є прямим порушенням громадського спокою. У результаті благородних намірів Василь Дмитрович зазнав важких тілесних ушкоджень, зокрема дістав струс головного мозку. Телефоном він повідомив, що в його випадку працівники райвідділу проявили повну байдужість. Сам потерпілий працює провідником на потягу Ужгород-Харків і не знає, коли повернеться до роботи. До речі, нещодавно на ОДТРК «Тиса-1» «неспокійній» Хустщині була присвячена ціла передача. У прямому ефірі обласне керівництво ГУМВС України в Закарпатській області в особі Павла Кононенка запевнило, що візьме під особистий контроль розслідування подібних справ. Будемо сподіватися, що правоохоронні органи візьмуть ситуацію у Рокосові під свій контроль. Бо місцеві жителі уже давно бояться виходити кудись з настанням сутінків.

PRESS-КАРПАТ

Категория: кримінал | Просмотров: 772 | Добавил: foto-uzh | Теги: Рокосово, розбірки, кримінал | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]