Главная » 2009 » Октябрь » 3 » Під час виборів можуть бути махінації зі списками виборців.
12:27
Під час виборів можуть бути махінації зі списками виборців.
Про таку можливість попереджають у Комітеті виборців України. Там кажуть - по-перше, сам реєстр недосконалий, а по-друге, згідно з новим законом про вибори президента, вписувати прізвища до списків можуть одразу в кількох місцях.
 
Олександр Черненко (голова Комітету виборців України): “Ми зараз маємо замкнене коло - з одного боку, недосконалий реєстр, з іншого боку - проблеми недосконалості реєстру вирішує можливість включення в день голосування, що породжує нові проблеми. Цілих 4 органи можуть включити виборця на дільницю, фактично його включать тут, потім він поїде з іншим рішенням суду на іншу дільницю і його включать там, і ніхто не буде про це знати”.
У Центрвиборчкомі такі сценарії заперечують. Обіцяють не допустити, щоб один і той самий виборець міг проголосувати двічі.
 
Михайло Охендовський (член Центральної виборчої комісії): “Якщо виборець прийде на дільницю у Львові з пропискою в Києві - звичайно ж, його не включать до цього списку в місті Львів. Виборець може бути включений до списку голосування в день виборів тільки на тій виборчій дільниці, до якої належить його зареєстроване місце проживання. Це є константою. Тому, будучи прописаним, навіть, на Печерську в Києві, ви не потрапите в список виборців на Троєщині. Тим більше ви не потрапите до списку виборців в іншому місті”.
Список виборців справді не можна назвати точним на 100%, - водночас, погоджується Охендовський. Але додає - проблема тут не лише в роботі органів влади, а й у тому - що виборці - живі люди, які щоденно змінюють місця проживання, прізвища, стають повнолітніми, отримують право голосу та йдуть з життя. Наразі, база поповнюється оновленою інформацією щоквартально. А закиди про непрацездатність реєстру виборців - у ЦВК пояснюють бажанням окремих людей зірвати вибори.
 
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 642 | Добавил: onok | Теги: Комітет виборців України, махінації, Михайло Охендовський, списки виборців, Олександр Черненко | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]