Главная » 2010 » Январь » 29 » Партія регіонів оскаржуватиме призначення Луценка в суді
12:19
Партія регіонів оскаржуватиме призначення Луценка в суді

Партія регіонів подасть позов до суду щодо незаконності призначення Юрія Луценка першим заступником міністра внутрішніх справ. Як заявив перший віце-спікер Олександр Лавринович, позов мали подати 28 січня до Київського окружного адміністративного суду.

Він висловив сподівання, що "достатньо швидко ми отримаємо відповідне рішення суду, оскільки ця справа не потребує довгих з'ясувань".

Лавринович підкреслив, що рішення уряду щодо призначення Луценка першим заступником міністра ухвалено "як мінімум з двома грубими порушеннями".

Він наголосив, що йдеться про те, що у Луценка "немає тієї освіти, яка дозволяє призначати його на посаду державного службовця".

Як повідомляє "Українська правда", Лавринович нагадав, що, будучи міністром, Луценко займав політичну посаду, а перший заступник міністра - це державний службовець щодо якого в законодавстві є певні критерії для його призначення.

Крім того, перший віце-спікер наголосив, що відповідно до закону про Кабмін призначення на посаду заступника міністра відбувається "виключно за поданням міністра, а такого міністра не існувало, який би міг подати кандидатуру Луценка на затвердження".

Лавринович підкреслив, що "сподівання на те, що Луценко далі буде працювати в МВС є абсолютно марні". Він додав, що також "марні сподівання, що вдасться використати систему для зриву виборів чи коригування їх результатів".

Лавринович зазначив, що дії прем'єра Юлії Тимошенко щодо призначення Луценка в.о. міністра свідчать про те, "що це в неї чи не остання надія на використання інструменту, який мав би забезпечити зрив виборів".

Нагадаємо, 28 січня Верховна Рада відправила у відставку Луценка з посади міністра внутрішніх справ. Через декілька годин на позачерговому засіданні уряду, Кабмін призначив Луценка першим заступником, в.о. міністра внутрішніх справ.

Категория: політика | Просмотров: 512 | Добавил: foto-uzh | Теги: Украина, пр, оскарження, суд | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]