Главная » 2009 » Сентябрь » 11 » Олександр Савченко подав у відставку з посади заступника голови НБУ через незгоду з політикою керівництва банку
13:06
Олександр Савченко подав у відставку з посади заступника голови НБУ через незгоду з політикою керівництва банку
Заступник голови Національного банку України Олександр Савченко подав у відставку з посади на знак незгоди з економічною, кредитною та монетарною політикою керівництва Нацбанку. Про це він заявив на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу. 

"У зв`язку з моєю незгодою з валютно-курсовою, монетарною і кредитною політикою, яка проводиться керівництвом Національного банку України і веде до дестабілізації валютного курсу, падіння валового внутрішнього продукту, збільшення кількості неплатоспроможних банків, мільярдних втрат заощаджень населення і підприємств, а в результаті - до безпрецедентного зниження життєвого рівня населення, згідно з абзацом третім Закону про державну службу, подаю у відставку", - наголосив він, підкресливши, що відповідну заяву представить керівництву НБУ вже сьогодні. 

Олександр Савченко також заявив про втручання у роботу Нацбанку Президента, Секретаріату Президента та інших структур. 

Як повідомляв раніше УКРІНФОРМ, 17 березня НБУ своїм наказом N44 позбавив О.Савченка повноважень регулювати роботу департаменту валютного контролю та ліцензування, а також виконавчого директора з питань готівково-грошового обігу, поклавши їх на іншого заступника голови НБУ Володимира Кротюка. Олександр Савченко тоді відмовився коментувати для ЗМІ це рішення. 

О.Савченко обіймає посаду заступника голови НБУ з 29 серпня 2005 року. До цього він працював головою правління Міжнародного комерційного банку та банку "Австрія Кредитанштальт Україна". 
Категория: скандал | Просмотров: 596 | Добавил: onok | Теги: політика банку, Олександр Савченко, скандал, відставка, НБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]