Главная » 2010 » Январь » 30 » Новий президент повинен реформувати енергетику – міністри Європи
14:14
Новий президент повинен реформувати енергетику – міністри Європи

Новому президентові України необхідно буде забезпечити створення економічної стратегії, що гарантує макроекономічну стабільність у країні, а також проведення структурних реформ у енергетиці, заявили у статті для «Дзеркала тижня» міністри у справах Європи з Великобританії, Німеччини, Польщі і Франції.

При цьому вони підкреслили, що обидва кандидата на пост президента у своїх програмах націлено на тісну співпрацю з ЄС. «Новому президентові необхідно буде забезпечити умови для успішного здійснення єдиної економічної стратегії зі встановлення настільки необхідної макроекономічної стабілізації, стійкої фіскальної політики і верховенства права», — заявили Кріс Брайант, Вернер Хойер, Міколай Довгилєвіч і П’єр Лелуш.

На їхню думку, особливу увагу слід звернути на необхідність структурних реформ у енергетиці. «Необхідні подальші структурні реформи, зокрема в енергетичному секторі, де внутрішні ціни мають бути приведені у відповідність з міжнародними, які зараз Україна платить за контрактами; в той же час разом з цим необхідно розвивати систему цільових соціальних платежів», — констатували міністри.

Вони також акцентували увагу на необхідності подальшої боротьби з корупцією і проведення правової реформи. «Представники бізнесу наших країн з нетерпінням чекають впровадження заходів для створення передбаченого і безпечного бізнес-середовища в Україні без корупції і задушливої бюрократії. Проведення інституційної і правової реформ, особливо судової, має вирішальне значення», — упевнені Кріс Брайант, Вернер Хойер, Міколай Довгилєвіч і П’єр Лелуш.

При цьому представники європейських урядів підкреслили, що обидва кандидата на пост президента України, що пройшли у другий тур виборів, декларують прихильність ідеям тіснішої співпраці України і ЄС. «Ми раді, що обидва кандидата у своїх передвиборних кампаніях використовували програми, які чітко обіцяють тісніший зв'язок з Європейським Союзом, співпрацю з Міжнародним валютним фондом і добросусідські відносини з Росією», — заявили міністри.

Категория: світ | Просмотров: 623 | Добавил: foto-uzh | Теги: Европа, енергетика, Министры, Украина, Политика | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]