Главная » 2009 » Ноябрь » 18 » На Закарпатті розпочато перевірки готовності до сезону канатних доріг та витягів
17:31
На Закарпатті розпочато перевірки готовності до сезону канатних доріг та витягів
Територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Закарпатській області створено постійно діючу робочу групу зі здійснення державного нагляду за утриманням та експлуатацією пасажирських підвісних канатних доріг, буксирних витягів та іншої інфраструктури, що забезпечує функціонування гірськолижних баз відпочинку у осінньо-зимовий період 2009-2010 року. Про це "PRESS-КАРПАТ" повідомили в прес-службі Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області.- Група, до якої увійшли чотири державні інспектори, - повідомив її очільник, заступник начальника ТУ Держгірпромнагляду по Закарпатській області Ігор Мягкий, - повинна забезпечити проведення протягом  місяця всебічних перевірок суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику, діяльність яких пов’язана з наданням безпечних послуг шанувальникам гірськолижного спорту, що відпочиватимуть цього річ в Карпатах. Перевірки  ж згаданих суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику проводитимуться раз на три місяці.
   
Довідка: Наразі в ТУ Держгірпромнагляду по Закарпатській області зареєстровано 30 гірськолижних витягів і підвісних пасажирських доріг, хоча насправді в регіоні їх майже 100. З зареєстрованих – 26 витягів бугельних канатних (ВБК) та 4 підвісних пасажирських канатних дороги  (ППКД). У грудні 2008-го року проведено перевірки ВБК у  ТзОВ "Магура”, ПП "Затишок”, ТОВ "Боржаські полонини” Міжгірського району. Виявлено 35 порушень, притягнуто до адміністративної відповідальності одного керівника підприємства. Характерні порушення: посадові особи не пройшли навчання з охорони праці; на підприємствах не складені переліки робіт підвищеної небезпеки; не призначено відповідальних за електрогосподарство та не присвоєно їм відповідних груп з електробезпеки; не створено служби охорони праці не виконано заземлення опор; не проведено реєстрацію та технічні огляди технологічних транспортних засобів.
Категория: Закарпаття | Просмотров: 525 | Добавил: foto-uzh | Теги: Держгірпромнагляд, витяг, канатна дорога, гірськолижний | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]