Главная » 2009 » Октябрь » 12 » На віче за участю Арсенія Яценюка в Ужгороді прийшли 5 тисяч чоловік
13:42
На віче за участю Арсенія Яценюка в Ужгороді прийшли 5 тисяч чоловік
Незважаючи на протидію влади Ужгороду, лідер Громадської ініціативи «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк 11 жовтня, в неділю, провів у місті віче з жителями Закарпатської області.
Напередодні візиту місцева влада поширила чутки про те, що візит Арсенія Яценюка до міста не відбудеться. У день візиту літаку, на якому Арсеній Яценюк летів до Ужгорода, було відмовлено у посадці в міському аеропорту.
Незважаючи на всі вжиті ужгородською владою заходи протидії, віче за участю лідера «ФРОНТУ ЗМІН» відбулося на площі перед Закарпатським обласним державним українським музично-драматичним театром. Всього на мітингу були присутні близько 5 000 чоловік.
Серед прихильників перебувало кілька десятків осіб бандитської зовнішності з ксенофобськими плакатами, зміст яких, через «випадковий збіг обставин», був ідентичний до скандально відомих висловлювань мера Ужгорода, який на сьогодні перебуває під слідством за розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Провокатори свистіли в дудки, викрикували «ганьба, ганьба». Напочатку виступу лідера «ФРОНТУ ЗМІН» в нього полетіли яйця з фарбою та помідори. Арсеній Яценюк продовжив виступ, не звертаючи уваги на предмети, що летіли в його бік. Він прокоментував цей інцидент так: «Я не той типаж, який яєць боїться. А ось за ваші яйця я можу й взятися».
Люди, які зібралися на мітингу, перекрикували провокаторів і кричали «Арсеній, Арсеній».
Під час виступу Арсенія Яценюка в ефірі обласної телерадіокомпанії «Тиса-1» було відключено електроенергію у трьох районах Ужгороду, жителі яких не змогли повністю подивитися інтерв’ю з лідером «ФРОНТУ ЗМІН».
Арсеній Яценюк закликав присутніх на віче громадян до великодушності стосовно провокаторів. «Вибачте цим людям, які свистять, тому що їм дали «по 50 гривень». Ми – великодушні, і тому ми станемо на кілька поверхів вище від того, що відбувається».
Політик також сказав своїм прихильникам: «Не звертайте на це уваги. Випробування – це складний шлях. І це також випробування - для вас і для мене… Важливо, що ви маєте віру. І я вірю в вас. Тому у нас все вийде».
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 560 | Добавил: foto-uzh | Теги: візит, арсеній яценюк, Ужгород, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]