Главная » 2009 » Ноябрь » 12 » На підприємстві "Jabil Circuit Ukraine Limited" працевлаштовано 780 безробітних
10:35
На підприємстві "Jabil Circuit Ukraine Limited" працевлаштовано 780 безробітних
JabilЗацікавлення західних інвесторів вкладати гроші в Україну постійно зростає - на Закарпатті вже розпочали сваю діяльність 2 із 3 найбільших компаній, які випускають свою продукцію для лідерів ІТ-ринку. Це "Foxconn" та "Flextronics".
Генеральний директор "Jabil Circuit Ukraine Limited” Філіп Костемале приїхав в Україну декілька років тому. Його зацікавили умови, на яких можна було б запустити виробництво цього виду продукції у вільній економічній зоні, а також географічне розташування Закарпаття – близька відстань до кордонів 4 європейських країн.
Через деякий час дочірнє підприємство „Джейбіл Сьоркіт Україна” орендувало невелике приміщення неподалік Ужгорода і фактично першим з іноземних компаній почало виробляти ІТ-продукцію на території нашої країни. Коли стало зрозумілим, що наявної площі недостатньо, керівництво прийняло рішення зайняти вільну частину площі японської компанії „Ядзакі”, яка знаходилася неподалік. З часу, коли Філіп Костемаль приїхав у Західну Україну, і до сьогоднішнього дня багато чого змінилося.
Законом про спеціальну економічну зону „Закарпаття”, який був підписаний у 2001 році, держава не на словах, а на ділі продемонструвала зацікавленість в іноземних інвестиціях і пішла на зустріч іноземним компаніям, які бажали відкрити заводи в Україні. Вони не змусили себе чекати, адже попри вдале географічне розташування, суб’єкти вільної економічної зони могли розраховувати на достатньо вагомі митні та податкові пільги.
Інвестиції потекли рікою: за декілька років було вкладено 120 млн. доларів (задекларовано до 2012 р. – 320 млн.), створено 4000 робочих місць і зацікавленість іноземних фірм постійно збільшувалася.
На сьогоднішній день компанія „Джейбіл Сьоркіт” входить до трійки провідних світових компаній, а її дохід перевищив 10 млрд. доларів. Компанія володіє 45 заводами у 20 країнах світу, а загальна сума її працівників складає 65 тисяч чоловік. Серед клієнтів ”Джейбіл Сьоркіт” - найбільші бренди, такі як: HP, Thomson, Nokia, Philips, Pace.
У компанії „Джейбіл Сьоркіт Україна”, що розташована в селі Розівка Ужгородського району, працює понад 2 тисяч працівників. Весь бізнес компанії організовано відповідно до світових стандартів, починаючи від зелених газонів на території заводу і закінчуючи соціальним пакетом для співробітників, а саме: безкоштовне медичне страхування, безкоштовне придбання медикаментів у аптеках у разі необхідності, абонементи у спортивний клуб „Фанат” за пільговими цінами, безкоштовні обіди, безкоштовне перевезення для робітників виробництва, а для офісних працівників за 1 грн. Щорічно компанія організовує „beer party” – розважальне шоу для всіх працівників. Щоквартально проводяться вечері з постачальниками та менеджерами, та teem building, а перед новорічно-різдвяними святами кожний працівник отримує грошовий бонус.
Варто також зазначити, що працівники компанії проходять навчання та стажування в Угорщині, де вони проживають у комфортабельних готелях. Повністю відновлюється соціальна інфраструктура. Наразі компанія будує стадіон, упорядковує дороги та дитячий садок, проводить безкоштовні курси англійської мови та комп’ютерної грамотності, як для офісних працівників так і для робітників виробництва.
Погодьтеся, що таке можна зустріти не часто, а тим більше на Закарпатті.
Внутрішня інфраструктура компанії, за нашими мірками, мало чим відрізняється від подібного філіалу у Кореї та Німеччині. Заробітна плата на „Джейбіл Сьоркіт Україна” вища, ніж в середньому по Україні, не говорячи вже про область. На сьогоднішній день вона становить 2500 грн.
Найбільшим попитом у компанії користуються працівники з інженерною освітою, знанням англійської та угорської мов. Середній вік працівника - від 20 до 30 років.
Виробництво компанії розширюється майже кожного місяця, а тому завжди є актуальними нові робочі місця. На сьогоднішній день це агент з постачання відділу постачання служби логістики (buyer), начальник цеху (Wokcell manager), комірник (Material handler), оператор автоматичної лінії підготовки та паяння електрорадіоелементів на друкарських платах служби виробництва (DL operator).
Тетяна Калинич, Закарпатський обласний центр зайнятості
Категория: Закарпаття | Просмотров: 880 | Добавил: foto-uzh | Теги: Jabil Circuit Ukraine Limited, Джейбіл | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]