Главная » 2010 » Июнь » 2 » “Молоді українці” закарпатського Уряду Змін започатковують нові спортивні традиції на Хустщині
09:54
“Молоді українці” закарпатського Уряду Змін започатковують нові спортивні традиції на Хустщині

Хуст Фронт Змін30 травня у м. Хуст Закарпатської області відбулося відкрите засідання районної експертної ради Уряду Змін за напрямком "Молоді українці”. Темою обговорення стало зародження традицій проведення змагань як інструменту заохочення молоді до занять спортом.

Круглий стіл відбувся за участі обласних та районних  експертів Уряду Змін з напряму "Молоді українці”. Знаково, що обговорення відбулося перед стартом всеукраїнських і обласних змагань з мотокросу, які вже вдруге проводилися у місті Хуст під егідою "Фронту змін”. Саме цей чемпіонат і став яскравою ілюстрацією практичного втілення в життя ідеї закарпатських представників Уряду-2012 щодо зародження нових та відновлення забутих спортивних традицій, а також залучення молоді до занять спортом.

За словами голови Хутської міської організації політичної партії "Фронт змін”, співголови Закарпатської обласної експертної ради Уряду Змін за напрямком "Молоді українці” Валерія Лунченка, організовуючи подібні змагання, активісти партії насамперед прагнуть  вдосконалення необхідних умов для подальшого розвитку фізичної  культури i спорту в місті, зміцнення здоров'я населення, підвищення продуктивності навчання та праці засобами фізичного виховання, фізкультури i спорту, сприяння підвищення фізичної підготовки населення всіх вікових  категорій, організації змістовного дозвілля, профілактики правопорушень, шкідливих звичок тощо. Крім цього, важливим результатом проведення такої роботи стане й вдосконалення системи підготовки  спортивного резерву, збірних команд міста та кандидатів до збірних команд області, забезпечення пріоритетного розвитку традиційних для області видів спорту, а також підвищення авторитета міста в Україні та за її межами.

Учасники круглого столу розглянули й обговорили конкретні пропозиції щодо активізації спортивного життя хустчан. Схвальні відгуки викликала презентація проекту активіста "Школи влади” В’ячеслава Гука. Його розробка передбачає встановлення вуличних спортмайданчиків, оснащених гімнастичним спорядженням. Як один із варіантів вирішення проблеми фінансування пропонується залучення коштів суб’єктів підприємницької діяльності на взаємовигідних умовах. Ідея проста: домогтися дозволу місцевої влади використовувати паркан майбутнього спортивного майданчика як площу для розміщення реклами потенційних інвесторів. Підраховано, що оскільки місце для цього підбирається в центральній частині населеного пункту, то бізнесмени таким чином витрачатимуть на оренду рекламного щита впродовж як мінімум 10 років роботи майданчика на 10 000 грн. менше, аніж за аналогічний період розміщення на білборді. Інший шлях – використовувати кошти держбюджету, слідкуючи за їх правильним призначенням, або ж шукати закордонні інвестиційні програми. 

  Хуст Фронт Змін            Піднімалася на зустрічі й проблема пасивності молоді в питаннях заняття спортом. Як результат – 60-80% хлопців призовного віку не допускаються до лав військової служби через поганий стан здоров’я. Говорили про шкільні уроки фізкультури, які проводяться швидше задля галочки, аніж пропаганди здорового способу життя та підтримки фізичної форми. Не виручають і приватні спортивно-оздоровчі заклади, оскільки виявляються недоступними як для широкого загалу, так і талановитих дітей. А елементарна відсутність спеціалістів не дозволяє виявити схильність учня до того чи іншого виду спорту.

              Віднаходити прості не затратні управлінські рішення стосовно організації спортивного дозвілля молоді мають на меті партійці "Фронту змін”. Для цього вже розробляється план заходів у закладах освіти по створенню вікових ліг з футболу, баскетболу і волейболу. Проводитимуться спортивні змагання між осередками "Фронту змін”, де за ту чи іншу команду зможуть грати не тільки партійці, але й прихильники, чи просто активні громадяни.

"Насамперед "Уряд Змін” прагне, щоб молодь України чітко усвідомлювала: майбутнє міста, країни тільки в її руках. Головне – не бути пасивними спостерігачами життя. А ми зробимо все від нас залежне, щоб наша діяльність в сфері виховання, здоров’я, навчання та дозвілля громадян принесла гідний результат. Від того, як спрацюємо тепер, залежатиме наше майбутнє, майбутнє наших дітей та суспільства в цілому”, - наголосив Валерій Лунченко.

Як повідомила керівник Закарпатського територіального відділення «Школи Влади» Людмила Корольчук, в регіоні розгорнуто потужну роботу з реалізації завдань, поставлених проектом «Уряд Змін». Практично всі обласні, районні й міські експертні ради Уряду-2012 за всіма напрямками проводять засідання, круглі столи, публічні слухання, на яких обговорюються проблеми життєдіяльності територіальних громад та формуються пропозиції до регіонального Плану Змін.

Категория: Закарпаття | Просмотров: 657 | Добавил: foto-uzh | Теги: Роберт Бровді, До, Футбол, так, Фронт Змін, молоді українці, спорт, гол, Хуст, Уряд Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]