Главная » 2009 » Декабрь » 9 » Медичні склади у Великих Лазах, що на Ужгородщині, поповнилися гуманітарною допомогою із Хорватії
09:47
Медичні склади у Великих Лазах, що на Ужгородщині, поповнилися гуманітарною допомогою із Хорватії
25 апаратів-концентраторів кисню та понад півтори тисячі упаковок антибіотиків стануть у нагоді закладам охорони здоров’я краю
Вантаж особисто супроводжував Надзвичайний і Повноважний посол України в Республіці Хорватія Борис Зайчук. При врученні гуманітарної допомоги були присутні голова облдержадміністрації Олег Гаваші, представник МЗС України в Ужгороді Галина Гороховська, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Василь Скрип, інші.
– Ця допомога – централізована. Від хорватського Міністерства охорони здоров’я. Передали її у зв’язку зі зверненнями України, посольства, Міністерства закордонних справ України, – каже Борис Зайчук. – Уже 25 апаратів доправлено до Києва, і стільки ж, за домовленістю із міністром охорони здоров’я України Василем Князевичем, передано Закарпаттю. Також і антибіотики.
Керівник краю подякував за обладнання і ліки й наголосив, що закарпатці відчувають допомогу сусідів, в тому числі закордонних, постійно. – Починаючи від паводків, і подій, пов’язаних із захворюваністю на грип та ГРВІ, – каже Олег Гаваші. – Коли дізналися про епідемію, ми звернулися до керівників сусідніх із нашим краєм областей. Відгукнулися Височіна (Чехія), Саболч-Сатмар-Березька область (Угорщина), Пряшівський та Кошицький самоврядні краї (Словаччина), інші.
За словами голови облдержадміністрації, обладнання із Хорватії – вкрай потрібне нашим медичним закладам, воно буде передано в кожну районну лікарню.
– Хоча у нас чимало робиться щодо покращення матеріальної бази закладів охорони здоров’я, передусім це капремонти, реставрація, однак відчувається гостра нестача в їхньому оснащенні, – каже Олег Олодарович. – Останнім часом відкрито кардіоцентр, і вже цього місяця буде зроблено декілька операцій на відкритому серці. Зрозуміло, для цього необхідне відповідне обладнання.
– Чимало зробили і в обласній інфекційній лікарні, онкодиспансері, – нагадав керівник краю. – Сподіваюся, що до кінця цього – на початку наступного року відкриємо хірургічний корпус обласної клінічної лікарні. Крім просторих палат, шістьох операційних, необхідно і обладнання. Адже в Україні є хороші спеціалісти, однак їм бракує відповідної матеріальної бази для ефективної роботи.
Категория: Закарпаття | Просмотров: 536 | Добавил: foto-uzh | Теги: Закарпаття, медицина, Олег Олодарович | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]