Главная » 2010 » Февраль » 19 » КС може визначити, що для зняття спікера 226 присутніх достатньо - Куйбіда
11:31
КС може визначити, що для зняття спікера 226 присутніх достатньо - Куйбіда

Норма у законі про регламент, згідно якої звільнити спікера ВР можна лише якщо у голосуванні беруть участь дві третини депутатів, виглядає дуже сумнівною. Таку думку висловив в коментарі ГАРТу заступник голови Центру політико-правових реформ Роман Куйбіда.

«Те, що Верховна Рада встановила кворум для прийняття рішення щодо зняття спікера, можна розглядати як обмеження конституційної норми, яка передбачає, що рішення парламент приймає більшістю», - говорить він.

Але, як зауважує Куйбіда, навіть при присутності 227 депутатів можна прийняти рішення більшості. Тому з точки зору Конституції, рішення ВР виглядає дуже сумнівним.

«І, якщо відбудеться звернення до Конституційного суду, не виключено, що КС зможе розглядати таке нововведення як звуження конституційної норми, встановлення додаткових вимог, які не випливають з Конституції України», - додає експерт.

Категория: політика | Просмотров: 536 | Добавил: foto-uzh | Теги: Роман Куйбіда, Конституционный суд Украины, Украина, Политика, суд | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]