Главная » 2009 » Сентябрь » 23 » Криминальная хроника Украины на 23.09.2009
15:59
Криминальная хроника Украины на 23.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 410 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 397 (44,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 40 пограбувань, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, три мисливські рушниці, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 400 грамів вибухівки та 795 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 49 осіб, у яких вилучено 43,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 567 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 133 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 57 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 113 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 155 – травмовані.

У місті Маріуполі Донецької області 20 вересня у своїй квартирі було знайдено мертвою 34-річну безробітну місцеву мешканку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 47-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 18 вересня в зазначеній квартирі завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Жовтневому районі Миколаївської області на вулиці працівники міліції затримали 47-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 400 грамів вибухівки.

У Бахчисарайському районі Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 10 кілограмів марихуани.

У Новомиргородському районі Кіровоградської області працівники міліції затримали 41-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 8,5 кілограма марихуани.

У Вінниці працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали приватного підприємця, котрий на початку червня цього року, видаючи себе за представника приватного автосалону, шахрайським шляхом заволодів 190 тисячами гривень місцевого мешканця начебто за придбання ним автомашини. Прокуратурою Ленінського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 190 (шахрайство) КК України.

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі, у порушення вимог Господарського кодексу України та Закону України “Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні”, незаконно реалізували приватному підприємцю за заниженою вартістю одну з адміністративних будівель зазначеного підприємства, чим завдали збитки державі на суму 121,9 тисяч гривень. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника дільниці одного з комунальних підприємств, котра отримала тисячу гривень хабара від місцевого мешканця за оформлення та видачу особового рахунку на квартиру. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

Категория: Україна | Просмотров: 646 | Добавил: foto-uzh | Теги: Україна, кримінал, хроніки | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]