Главная » 2009 » Ноябрь » 30 » "Козацьке" самоуправство у Минаї
12:41
"Козацьке" самоуправство у Минаї
Є відомий вислів: особиста свобода закінчується там, де починаються інтереси суспільства. Простіше кажучи, якщо твої приватні інтереси суперечать інтересам багатьох людей, громади, то ними слід поступитися.До нас звернулися жителі села Минай Ужгородського району, котрі мешкають у будинках на вулиці Свободи, а також автолюбителі з гаражного кооперативу "Минай”. І перші, і другі скаржаться на самоуправство сусідів з вулиці Козацької цього ж населеного пункту.

Річ у тім, що жителі будинків на цій вулиці, не бажаючи, аби біля їхніх осель їздили автомобілі, засипали проїжджу частину дороги камінням, встановивши на додачу ще й шлагбаум. Забуваючи, мабуть, що це дорога -- не їхня приватна власність...

Людей, правда, можна зрозуміти. У цьому мікрорайоні Минаю, судячи з дорогих будинків та автомобілів біля них, проживають далеко не бідні громадяни. Вони "скинулися” й капітально відремонтували власним коштом вулицю. А тепер не хочуть, аби дорожнє покриття розбивали колеса чужих автомашин, яких лише в гаражному кооперативі "Минай” нараховується близько тисячі. Не кажучи вже про транзитний транспорт, точної кількості якого ніхто не знає. У кооператив можна доїхати з вул. Можайського, проте вона в такому стані, що водії просто не дають раду проїхати по ямах своїми автомобілями, тож воліють добиратися через вул.Козацьку.

Виникає протиріччя: одні хочуть спокою, а інші хочуть їздити... У справу втрутилися органи влади, міліція й прокуратура, куди звернулися по допомогу жителі будинків на вулиці Свободи.

-- На ваше колективне звернення про вирішення питання доїзду по вулиці Козацькій до приватних будинків повідомляємо: незважаючи на те, що Холмівською сільською радою прийнято рішення про дозвіл на встановлення тимчасового шлагбаума, таке рішення є неправомірним і є порушенням будівельних норм та правил забудови. Сільській раді рекомендовано відмінити дане рішення, --відповідає скаржникам голова Ужгородської РДА Анатолій Колібаба.

-- Працівниками ДАІ за участю представників Холмівської сільської ради була обстежена дана ділянка вулиці, -- йдеться в листі УДАІ ГУМВС. -- Було вирішено прибрати з проїжджої частини бутовий камінь, а також демонтувати самовільно влаштований невідомими особами шлагбаум. Голові Холмовецької сільської ради Володимиру Данилу був виданий припис про усунення зазначених недоліків.

-- Вказані порушення фактично залишилися не усунутими, --повідомляє жителям будинків на вул. Свободи села Минай Ужгородський міжрайонний прокурор. -- За вказівкою Ужгородської міжрайонної прокуратури інспектором ВДАІ був складений протокол про адміністративне правопорушення за невиконання припису, який направлено для розгляду в Ужгородський міськрайонний суд. Прокурором також було принесено протест на рішення сесії Холмівської сільської ради в частині надання дозволу жителям вулиці Козацької на встановлення тимчасового шлагбауму.

На тому переписка скаржників з владними інстанціями закінчилася. Суд свого вердикту поки що не виніс. За невиконання припису сільського голову оштрафували на 3700 гривень. У присутності працівників міліції, голови та землевпорядника Холмівської сільської ради був найнятий трактор для розчищення вулиці Козацької від насипу з каміння. Однак бунтівні "козаки” ще двічі засипали вулицю. Дійшло вже до бійки...

Тож жителі будинків на вулиці Свободи села Минай вкотре звертаються по допомогу до компетентних органів з проханням втрутитися й припинити самоуправство з боку жителів вулиці Козацької. Люди не без підстав побоюються, що, скажімо, в разі пожежі чи іншого стихійного лиха до них через шлагбаум та завали на дорозі не зможуть дістатися рятувальники.

P.S. До речі, у Кримінальному кодексі України є статті 356 ("Самоуправство”) та 279 ("Блокування транспортних комунікацій”). Чи не підпадає під їхню дію перекриття дороги в Минаї?..

Сайт ГУ УМВС у Закарпатській області
Категория: кримінал | Просмотров: 704 | Добавил: foto-uzh | Теги: минай, кримынал, Закарпатгаз, Ужгород | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]