Главная » 2010 » Декабрь » 11 » Компетентність та відповідальність беруться продемонструвати в роботі депутати від «Фронту Змін
17:09
Компетентність та відповідальність беруться продемонструвати в роботі депутати від «Фронту Змін
Минулої п’ятниці у Львові відбувся третій регіональний форум депутатів «Фронту Змін», у якому взяли участь представники від партії, обрані до місцевих рад Львівської, Волинської та Закарпатської областей. Перед цим аналогічні заходи з участю в кожному близько 500 депутатів пройшли 29 листопада та 2 грудня ц.р. у Києві і Чернівцях. Найближчим часом за особистої участі лідера «Фронту Змін» Арсенія Яценюка такі форуми заплановано провести для депутатів-партійців усіх областей України.
Суть і мету цього широкомасштабного проекту досить влучно розкрив сам лідер партії. «Фронт Змін» - єдина партія в Україні, яка проводить навчання своїх депутатів. Щоб вони виконували все, що обіцяли під час виборів», - зазначив Арсеній Яценюк. Він додав, що «Фронт Змін» почав дуже активну роботу серед своїх депутатів усіх рівнів, передусім, щоб навчити їх, що таке бути депутатом і що таке відповідальність перед «найважливішими для них людьми – які віддали їм голоси і можуть віддати на наступних виборах. Кредит довіри, який ми отримали на цих виборах, треба повернути».
На сьогодні у близько 500 радах України створено депутатські фракції "Фронту Змін”. Загалом по країні 2847 депутатів від цієї політичної сили представляють інтереси своїх виборців у місцевій владі.      «Це не так багато, як, скажімо, у Партії регіонів, але й не мало, як для початку», - вважає Арсеній Яценюк. «Я оцінив потенціал кожної нашої фракції і мушу з гордістю відзначити, що в рамках України у нас за рівнем освіти і фаховості найкращі фракції. Крім того, у нас дуже яскраві люди», - відзначив політик на прес-конференції за підсумками львівського регіонального форуму.
«Ми поставили для себе завдання, що робота депутата має бути щоденна, а не від однієї виборчої кампанії до іншої. 70% наших депутатів досі не перебувала в органах представницької влади, і для них ми запросили фахівців, які навчають кожного обранця його обов’язків. Кожен із них пройде курс навчання, буде отримувати технічну, наукову, методичну допомогу від центрального штабу, і кожен з них знатиме, що робити», - запевнив лідер «Фронту Змін».
Головним модератором кущових тренінгів депутатського активу «Фронту Змін» став заснований ще у період минулорічної президентської кампанії партійний проект «Школа влади». У рамках роботи львівського форуму учасники, серед яких і понад 50 представників від Закарпаття, обговорили пропозиції та ініціативи, з якими вийдуть до рад депутати «Фронту Змін», насамперед, у галузі житлово-комунального господарства, медицини, освіти, підтримки та розвитку підприємництва, створення та захисту робочих місць, боротьби з корупцією, формування місцевих бюджетів.
На форумі піднімалися й питання депутатських повноважень, прав і обов’язків посадових осіб місцевого самоврядування, специфіки роботи у постійних депутатських комісіях, звітування перед виборцями тощо. Депутати мали можливість поставити свої запитання кращим експертам та політологам України й отримати рекомендації щодо вирішення конкретних проблем у своїй раді. Учасники зібрання ознайомились також із планом заходів «Школи влади» для дистанційного навчання депутатів.
Під час форуму у Львові Арсеній Яценюк заявив, що партія суворо вимагатиме від депутатів виконання своїх передвиборчих обіцянок. У першу чергу це стосується політичної відповідальності. «Ми єдині з-поміж інших політичних сил залишилися нині в опозиції. Тобто фракції «Фронту Змін» не лише заявили про опозиційність, а й своїми діями та рішеннями доводять це. Усі інші фракції: «Наша Україна», БЮТ - активно перейшли під прапори Партії регіонів», - зазначив він.    
Коментуючи підсумки міжобласного депутатського форуму, голова Закарпатської обласної організації партії «Фронт Змін» Роберт Бровді відзначив: «Це надзвичайно потрібний і вдалий захід.  Ми з новообраними колегами-депутатами націлені на якісну й кваліфіковану роботу. А тому прагнемо чимшвидше адаптуватись до свого нового, відповідального статусу. Здобути пакет додаткових знань та навичок. Засвоїти корисний досвід. Сама ж ідея міжрегіональних депутатських форумів продуктивна з кількох точок зору. Із загальнополітичних позицій – це демонстрація, що депутати,  незалежно від рівня ради чи конкретного регіону, мають не просто спільні програмні принципи, але й єдину, прогнозовану й координовану, систему їх втілення. З організаційно-практичного погляду, це можливість уникнути хаосу, самодіяльності та безвідповідальності. Кожен депутат «Фронту Змін» від сільського до обласного рівня має знати і відчувати – він не сам по собі. Його навчають, підтримують. Йому допомагають. Але водночас – контролюють ефективність роботи і питають за результат. Компетентність та відповідальність – речі які ми прагнемо взяти за основу. Лише так можна сформувати ефективну депутатську команду. Не популістів та демагогів, а прагматичних, якісних муніципальних менеджерів, що успішно працюють в інтересах громади».
Категория: політика | Просмотров: 598 | Добавил: foto-uzh | Теги: Роберт Бровді, Фронт Змін, форум | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]