Главная » 2011 » Апрель » 14 » Колектив “Закарпатдніпроміста” звернувся до “Фронту Змін” по допомогу
13:01
Колектив “Закарпатдніпроміста” звернувся до “Фронту Змін” по допомогу
Фронт Змін - УжгородСпівробітники державного проектного інституту "Закарпатдніпромісто” звернулися до депутатів "Фронту Змін” з проханням допомогти виправити ситуацію, що склалася в їхній установі.

Донедавна провідний інститут області в галузі проектування з професійними кадрами і величезним досвідом роботи опинився під загрозою розформування. Через недостатню кількість проектних замовлень та багаторічні борги по заробітній платі, установа опинилася під загрозою повного банкрутства. Ситуація погіршилася в липні 2009 року, коли управлінням з питань комунального майна області на посаду директора було призначено нову людину.  Відтоді борг збільшився, а замовлень на роботу майже не стало. У той же час, як стверджують в колективі, деякі їхні колеги, які паралельно займаються приватною практикою, на брак замовлень не скаржаться.
Під час зустрічі делегатів колективу "Закарпатдніпроміста” з обласним депутатом Богданом Кинівим в  офісі "Фронту Змін” голова Фронт Змін - Ужгородпрофкому Ганна Мацко наголосила на тому, що рано чи пізно область зіткнеться з потребою в послугах професіоналів інституту. Таке вже траплялося під час повеней, коли за короткий термін необхідно було виконати проекти великої кількості об’єктів соціально-громадського призначення. Присутній на зустрічі координатор напряму "Сучасна інфраструктура” закарпатського Уряду Змін Василь Гецко підтвердив необхідність діяльності інституту, який до 90-х років був єдиною проектною установою області з високопрофесійними кадрами, які направлялися сюди на роботу з усіх куточків країни.
Листи-прохання розібратися в ситуації колектив "Закарпатдніпроміста” надсилав на адресу керівників області, адже інститут знаходиться в їхньому підпорядкуванні, однак у відповідь отримали тільки формальну відписку. Останню надію проектувальники покладають на депутатів "Фронту Змін”, бачачи їхню небайдужість та реагування на проблеми в краї.
Богдан Кинів пообіцяв розібратися в ситуації. Вже направлено запити до відповідних служб  області з вимогою проведення фінансової перевірки. За її результатами буде підготовлено звернення до губернатора щодо визначення долі інституту. Крім цього, юрист "Фронту Змін” шукатиме правові важелі впливу на директора, змусивши його привселюдно відзвітувати про зроблене на посаді, про стан виплат заробітних плат та представити власний проект виходу очолюваної ним установи з кризи.

Категория: Закарпаття | Просмотров: 647 | Добавил: foto-uzh | Теги: Фронт Змін, Гецко, Кинів, Ужгород | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]