Главная » 2009 » Сентябрь » 16 » Яценюк: "Україну врятує жорстка економічна політика"
15:07
Яценюк: "Україну врятує жорстка економічна політика"

Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" Арсеній Яценюк переконаний, що для залучення інвестицій Україні необхідна жорстка економічна політика. Про це він заявив під час «круглого столу» з керівниками підприємств, що працюють у спеціальній економічній зоні «Яворів». Арсеній Яценюк обговорив проблеми відновлення пільг для місцевих виробників, які були скасовані урядом Юлії Тимошенко ще в березні 2005 року.

"Вільна економічна зона – це була відповідь на депресивні території України, - зазначив лідер "ФРОНТУ ЗМІН". - Частково ці депресивні території завдяки СЕЗам дійсно вийшли зі складних економічних обставин, в яких вони були".

За його словами, сьогодні депресивна територія – це вся Україна. "І тут вже не допоможе ніяка вільна економічна зона, - наголосив лідер «ФРОНТУ ЗМІН». - Не може бути щасливе майбутнє тільки в однієї вільної зони, якщо в цілому в економіці барадак".

Він відзначив, що в таких умовах інвестор в Україну не прийде. "Ви прийміть ще хоч десять законів – нічого не зміниться", - вважає він.

Тому, на переконання Арсенія Яценюка, Україні необхідна жорстка економічна політика для залучення інвестицій. Він наголосив, що такої політики не було впродовж усіх 18 років незалежності, тож саме це призвело сьогодні до зовнішнього боргу України в 100 млрд. доларів.  "У бюджеті діра, нуль. На єдиному казначейському рахунку 1,7 млрд. грн. – це на півдня роботи країни, бо нормальна сума – це близько 20 млрд. Тому без формування економічної політики як такої нічого не відбудеться", - підкреслив Яценюк.

Також він наголосив, що стосовно скасування пільг вільних і спеціальних економічних зон іншого шляху немає, як звернутися до Конституційного суду. "Іншого шляху не бачу. Це - визнання неконституційності окремих положень закону, який скасовував пільги у всіх вільних економічних зонах», - підсумував Арсеній Яценюк, додавши, що це не стосується тих СЕЗів і ВЕЗів – так званих зон-лазівок, які були не майданчиком залучення інвестицій і розвитку виробництва, а всього лише механізмом для уникнення оподаткування.

За матеріалами Львівського обласного осередку
ВГО "Фронт змін"
Категория: політика | Просмотров: 643 | Добавил: foto-uzh | Теги: Україна, врятує, яценюк, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]