Главная » 2010 » Октябрь » 27 » “Фронт Змін” на місцевих виборах боротиметься не за владу, а за голоси і довіру закарпатців
08:28
“Фронт Змін” на місцевих виборах боротиметься не за владу, а за голоси і довіру закарпатців

Роберт БровдіЗакарпаття є одним із основних політичних плацдармів для партії "Фронт Змін”, - відзначив її лідер Арсеній Яценюк на прес-конференції 25 жовтня в Ужгороді. Це показали високі результати на президентських перегонах, тому і на місцевих виборах "Фронт Змін” налаштований перемагати.

Арсеній Яценюк передбачає на Закарпатті одну з найбільш жорстких і запеклих політичних війн. У першу чергу, це історично зумовлено тривалою боротьбою за владу, а в другу – тут зіткнулися інтереси тих, хто колись представляв владу і є її представниками сьогодні. "Ми над цією війною і будемо воювати не за владу, а за голоси і довіру закарпатців, - наголосив лідер "Фронту Змін”.

Незважаючи на те, що ця молода політична сила тільки нещодавно відвоювала своє законне право участі у місцевих виборах і змогла включитися у виборчий процес тільки з 10 вересня, "фронтовикам” вдалося змобілізувати сили і, як свідчать соціологічні дослідження, їхній рейтинг невпинно росте по всій Україні.

Близько 300 кандидатів у депутати всіх рівнів рад балотується від закарпатського "Фронту Змін”. Арсеній Яценюк переконує, що це якісно нова і дуже потужна команда, яка доведе, що заслуговує довіру громадян і зможе її відпрацювати. Голова Закарпатської обласної організації Роберт Бровді  каже, що суттєвих змін в його лавах не відбулося. Балотуватимуться у ради на місцях люди випробувані і перевірені. "Місцеві вибори – другий після президентських перегонів практичний іспит нашої молодої команди, яка гарно пропрацювала понад рік з моменту створення і, сподіваюся, зарекомендувала себе як організована, алгоритмована та ідеологічно врівноважена політична сила. Не дивлячись на тиск, зради, погрози та спроби "приватизації” деякими представниками місцевого політикуму, "Фронт Змін” зберіг свою самодостатність, незалежність, власну точку зору та обличчя. Кожен відданий нам голос – це аванс довіри, який ми виправдаємо в повній мірі. Принаймні, за команду закарпатських кандидатів в депутати від "Фронту Змін” я несу персональну відповідальність”, - заявив Роберт Бровді.

Головне завдання, яке ставлять партійці на цих виборах – захистити голоси виборців. Для цього, як і в попередні рази, "Фронт Змін” відпрацьовуватиме проект "Чистий вибір” та стежитиме за тим, щоб на жодній з дільниць не були вкинуті зайві бюлетені.

Прогнозувати результати місцевих виборів "фронтовики” не ставлять за мету, але переконують, що вони будуть серйозним підґрунтям для формування альтернативи Партії Регіонів і фундаментом для участі у парламентській кампанії 27 березня 2011 року.  Тому вже сьогодні ведеться робота над тим, щоб закріпити своїх кандидатів у депутати за округами по мажоритарній системі до виборів у Верховну Раду України. З цього приводу народний депутат Арсеній Яценюк вніс відповідний проект Закону про зміни у виборчій системі.

Щодо виборів міського голови Ужгорода, то партія не підтримуватиме нікого.  "Ми довго думали про те, яке рішення прийняти. З одного боку, в нас були достойні кандидати, яких можна було висувати в мери. Але при цьому я не переконаний, що такий кандидат отримав би перемогу в силу того, що ми почали виборчу кампанію тільки у вересні. Це означало би одне – розтягнути голоси інших незалежних кандидатів. Саме тому було прийнято рішення іти тільки в міську раду, а свого кандидата в мери Ужгорода ми висунемо через 5 років. Того,  який переможе”, - підкреслив лідер "Фронту Змін”.

Під кінець прес-конференції Арсеній Яценюк і Роберт Бровді підписали Угоду про політичну відповідальність. Згідно з цим документом, кожен кандидат у депутати від "Фронту Змін” зобов’язується всебічно і послідовно відстоювати інтереси територіальних громад, до місцевих рад яких вони були обрані, поділяти і відстоювати ідейну платформу партії, регулярно звітувати перед виборцями про хід виконання передвиборчої програми.

Категория: політика | Просмотров: 653 | Добавил: foto-uzh | Теги: Роберт Бровді, фронт | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]