Главная » 2011 » Апрель » 5 » Форвардна програма йде у ногу з посівною
11:09
Форвардна програма йде у ногу з посівною
Роберт Бровди

Починаючи з 18 березня 2011 року компанією «Хліб Інвестбуд», на підставі договору з Аграрним фондом України, реалізується програма форвардних закупівель зернових до державного інтервенційного фонду. Ця програма покликана стати потужним інструментом державної підтримки аграріїв на ключових стадіях вирощування урожаю. Однією з таких стадій  є весняно-польові роботи, які традиційно вимагають значних фінансових, ресурсних та організаційних затрат від сільгоспвиробників.

Як повідомляють інформагентства з посиланням на дані Мінагропроду,станом на 4 квітня 2011 року сільськогосподарські підприємства посіяли 1,4 млн. га ранніх ярових зернових культур, що становить 33% від запланованого обсягу.

Водночас, як заявив генеральний директор ТОВ «Хліб Інвестбуд» Роберт Бровді: «протягом неповних двох тижнів, спираючись лише на власні виробничі можливості, наша компанія виконала по пшениці понад 34% загального обсягу форвардної програми. Зокрема, із 786 тис. тонн пшениці, передбачених договором з Аграрним фондом, уже законтрактовано і оплачено 268 тис. тонн. Також значна кількість форвардних контрактів перебуває на стадії підготовки і узгодження документів у регіонах. Справа рухалася би набагато швидше, якби до роз’яснювальної роботи серед сільгоспвиробників більш активно підключалися районніуправління агропромислового розвитку».

На ці ж недопрацювання на Всеукраїнській селекторній нараді з питань проведення весняно-польових робіт 4 квітня 2011 року звернув увагу заступник генерального директора Аграрного фонду України Сергій Хорошайлов, який відзначив, що якби не інертність структур регіонального рівня, кількість укладених форвардних контрактів могла б уже нині бути у чотири рази більшою.  

Категория: економіка | Просмотров: 666 | Добавил: foto-uzh | Теги: Аграрний фонд України, Форвардна програма, Роберт Бровді, «Хліб Інвестбуд» | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]