Главная » 2010 » Февраль » 24 » БЮТ каже, що Черновецький віддає Ботсад під розважальний комплекс
10:10
БЮТ каже, що Черновецький віддає Ботсад під розважальний комплекс
Депутатська фракція БЮТ у Київраді заявляє про бажання команди Черновецького-Януковича  віддати під забудову землі Національного ботанічного саду на Печерську.Відповідний проект рішення про передачу ТОВ "Янтра" 0,84 га за адресою вул. Мічуріна, 56, винесений на пленарне засідання Київради 25 лютого, повідомляє прес-служба БЮТ.

Згідно з документом, земля виділяється для будівництва, експлуатації та обслуговування офісно-торговельно-розважального комплексу з підземним та наземним паркінгами.  

Частина цієї території орієнтовною площею 0,13 га знаходиться у користуванні Національного ботанічного саду ім. Гришка та відноситься до об'єктів природно-заповідного фонду.

"Молода команда Черновецького не полишає спроб забудувати територію Національного ботанічного саду. Проте якщо раніше це були спроби роздати частину його землі громадянам, то тепер - з обранням "свого" президента - цинізм київського мера перевищує усі межі", - сказав бютівець Сергій Мельник.

За його словами, будівництво торговельно-розважального центру заплановане в історичному ареалі, у межах об'єкту природно-заповідного фонду, у зоні охорони пам'яток.

"Воно однозначно спричинить зсуви та руйнування території Ботанічного саду, а також прилеглих будинків!" - переконаний депутат.

Мельник нагадав, що згідно з постановою Верховної Ради від 13 січня 2009 року категорично забороняється виділення земельних ділянок на відстані менше 200 метрів від меж земельної ділянки Національного ботанічного саду ім. Гришка.

"Незважаючи на рішення Верховної Ради, команда Черновецького вперто продовжує дерибан заповідних територій. Кияни ще не забули, як на початку осені оточення міського голови хотіло забетонувати готелями мало не всі парки столиці шляхом ухвалення Схеми розміщення готелів нібито до Євро-2012. Не хочеться вірити, що молода команда мера отримала від свого президента карт-бланш на продовження темних справ по забудові зелених перлин столиці", - сказав Мельник.

Депутат також зазначив, що питання будівництва цього офісно-торговельно-розважального комплексу не відповідає затвердженій містобудівній документації, зокрема, забудовники не мають згоди Ботанічного саду на виділення даної земельної ділянки.

"Українська правда. Київ"

Категория: Україна | Просмотров: 598 | Добавил: foto-uzh | Теги: ботсад, Украина, бют, регионалы, Черновецкий, Киев | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]