Главная » 2010 » Апрель » 29 » Берегівський «Фронт Змін» вдихнув життя у міський комунальний стадіон
10:47
Берегівський «Фронт Змін» вдихнув життя у міський комунальний стадіон
Берегівський Фронт ЗмінАктивісти та учасники проекту «Школа Влади» Берегівського міського осередку політичної партії «Фронт Змін» вирішили довести на практиці, що зміни у комунальній сфері міста можливі. І для цього не потрібно великих фінансових затрат чи інвестицій, а лише ініціатива і бажання працювати. У рамках Декади довкілля  місцеві "фронтовики” привели до ладу стадіон – єдиний, що залишився у комунальній власності міста.
Всього в межах Берегова та околиць 4 стадіони. Один належить школі-інтернат, статус другого невизначений, третій переданий в оренду. Але якщо перші три ще сяк-так доглядаються, то найстарший комунальний "Меблевик” має зовсім жалюгідний вигляд.
З 4 десятки років тому відкриття головного стадіону Берегова місцевого мебельного комбінату було гучною подією краю. Тут проводилися відомі на все Закарпаття матчі і турніри. Не одне покоління спортсменів виховав старенький "Меблевик”. Однак від яскравої історії залишилися тільки спогади і пожовклі фото.
Сьогодні стадіон схожий не на спортивну арену, а радше на міський смітник - берегівчани, що проживають поблизу, не соромляться звозити сюди відходи. Організовані спортивні заходи проводяться вкрай рідко, і лише напередодні нечастих змагань комунальні служби прибирають поле. Потім про стадіон надовго забувають.
Втім, серед молоді "Меблевик” досі користується популярністю. Через відсутність охорони і вільний вхід, сюди майже щодня по обіді приходять хлопці пограти футбол.
- "Я сам час-від-часу полюбляю з друзями зайти сюди розім’яти м’язи, - розповідає активіст "Школи влади” Берегівського міського осередку "Фронту змін” Михайло Сакалош. – Дивує, що переймаючись глобальними проблемами, люди перестали помічати елементарне. Скоро "Меблевик просто потоне у смітті”.   
   Для того, аби прибрати поле, "фронтовикам” знадобився один день. На боротьбу за чисте довкілля вийшли 15 активістів. За кілька годин зібрали  десять мішків непотребу, який негайно вивезли на смітник за місто.
Активіст Сергій Баб'як,  якому, до речі, в день проведення акції виповнилось 23 роки, відзначив: «Мені дуже приємно брати участь у заході. Після таких суботників світ навколо здається чистішим і яскравішим. Але ми повинні переконати людей ще й у тому, що чисто не там де прибирають, а де не смітять. От тоді, можливо, вдасться повернути славу Берегова, яке називали квітучим».
– «Це перша наша акція такого змісту. Звичайно, що весь комплекс за один день прибрати неможливо, але Берегівський "Фронт Змін” буде й надалі брати активну участь у реставрації і подальшій долі цього об’єкту», - запевнив голова міського осередку Володимир Маргітич.
Голова Закарпатської обласної організації  політичної партії "Фронт змін” Роберт Бровді привітав ініціативу берегівчан та пообіцяв розглянути питання щодо надання підтримки у проведенні молодіжних спортивних заходів на стадіоні "Меблевик”.
Категория: Закарпаття | Просмотров: 567 | Добавил: foto-uzh | Теги: Роберт Бровді, Закарпаття, фото, сміття, прибирання, голова, Берегівський Фронт Змін, робота, Меблевик, Берегово | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]