Главная » 2010 » Март » 15 » Банки дадуть гроші забудовникам за однієї умови
12:50
Банки дадуть гроші забудовникам за однієї умови
Виводити український будівельний ринок зі стану стагнації повинна держава. Про це в інтерв’ю журналістам заявив голова правління Банку Кіпру Владислав Байрака.

«В Україні спостерігається критичне зниження обсягу будівельних робіт. За останні 10 місяців він скоротився вдвічі – на 51,8%. Якщо не вжити термінових заходів, українці можуть ще довго чекати на введення в експлуатацію нового житла», – заявив Владислав Байрака.

За його словами, наразі банки не готові активно давати гроші  під проекти, під землю, під котловани, як це було раніше, коли «будувалося все, вся й усюди».

 «Банки готові надати гроші забудовникам за умови гарантії повернення коштів. Таким гарантом може стати держава, яка має бути зацікавлена у реанімуванні будівельної галузі», – наголосив голова правління Банку Кіпру.

 «Якщо держава всіляко стимулюватиме розвиток будівельної сфери, як запевнило нове керівництво українського уряду, то галузь в цілому розпочне потихеньку відроджуватись. І, зрештою, банки поступово зможуть фінансувати сферу будівництва в тому числі», - зазначив Владислав Байрака.

 Нагадаємо, що новопризначений прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що його уряд приділятиме значну увагу будівництву нового житла: «Кожна копійка піде на розвиток. Це ключова теза виходу з кризи. Все, що можна буде вкласти в будівництво, — ми вкладемо».

Категория: економіка | Просмотров: 623 | Добавил: foto-uzh | Теги: Україна, Банки, кредитування | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]