Главная » 2009 » Декабрь » 9 » Арсеній Яценюк: «Зміни до Основного Закону 2004 року - конституційна трагедія через політичну змову»
10:07
Арсеній Яценюк: «Зміни до Основного Закону 2004 року - конституційна трагедія через політичну змову»
Арсеній ЯценюкКандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк підкреслює, що зміни до Конституції України, ухвалені 8 грудня 2004 року, були продовженням відсторонення від влади українського народу. Про це він сказав журналістам у вівторок в Умані Черкаської області, відповідаючи на прохання дати свою оцінку цій події п’ятирічної давнини.
«Думаю, через п’ять років можна дати чіткий аналіз того, що відбулося. Це була конституційна трагедія через політичну змову. Це було ще одне свідчення того, що з 1996-го в Україні народ не має жодного стосунку до керування своєю державою. Те саме відбулося і 2004 року. Країна повністю втратила керованість. Україна прокинулася вранці з абсолютно новими функціями президента, з парламентом, який не є парламентом. Зараз не треба 450 депутатів, 5 депутатів вистачає, які є керівниками фракцій», - підкреслив Арсеній Яценюк.
Найбільша українська трагедія, підкреслив політик, полягає в тому, що в Україні за 18 років так і не була збудована демократія. «В Україні створювали демократичний міф про те, що українці начебто мають відношення до влади. Але вони не мають до неї жодного відношення – тільки раз на п’ять років (коли проходять вибори). Та й то їхні голоси або купують, або фальсифікують. Влада в Україні купується і продається, вона фактично передається у спадок найбільшими політичними кланами. Влада в Україні узурпована», - зазначив кандидат в президенти.
Арсеній Яценюк підкреслив, що українська влада «так і не стала на шлях державотворення». «Завдання нового президента - провести націоналізацію державної влади. Її треба повернути в руки народу», - зазначив він.
Проте нинішній парламент, який не підтримують 98% населення України, не має права змінювати Конституцію. «Це прямо суперечить базовій нормі Конституції України, де передбачено, що народ України є єдиним джерелом влади», - зазначив він.
Щоби націоналізувати державну владу, почати треба з конституційного референдуму, заявив Арсеній Яценюк. «Але конституційний референдум – не передумова стабільності, а наслідок стабільності, - підкреслив він. - Тому два роки попрацює президент, покаже, що країна може рухатися далі, стабілізує політичну і економічну ситуацію - і тоді звернеться до народу зі своїм баченням того, яка в Україні повинна бути Конституція».
Для довідки:
8 грудня 2004 року після багатоденного протистояння у парламенті Верховна Рада 402 голосами внесла зміни до Конституції 1996 року. Зміни набули чинності 1 січня 2006 року. В результаті політреформи відбувся перерозподіл повноважень президента, Верховної Ради й Кабінету міністрів: форма правління в Україні фактично змінилася з президентсько-парламентської на парламентсько-президентську.
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 689 | Добавил: foto-uzh | Теги: арсеній яценюк, Конституція, Закон, Зміни, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
0  
1 Дима Г.   (30.12.2009 12:24) [Материал]
Арсеній злодій і він буде сидіти! Він вкрав гроші буковинських заробітчан!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]