Главная » 2010 » Апрель » 30 » Арсеній Яценюк: «У держбюджеті про жодні реформи не йдеться»
10:41
Арсеній Яценюк: «У держбюджеті про жодні реформи не йдеться»
Арсеній ЯценюкЛідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк переконаний, що прийнятий коаліцією державний бюджет спрямований не на проведення реформ, а на перерозподіл державних коштів між бізнесом правлячих партій – ПР, Блоку Литвина і КПУ. Про це він заявив під час засідання УРЯДУ ЗМІН у четвер.

За його словами, реформи декларувалися Януковичем і Партією регіонів упродовж виборчої кампанії. «Але тези про новий курс залишилися тільки деклараціями», - наголосив політик.

Він зазначив, що ухвалений бюджет нічим принципово не відрізняється від бюджету попереднього уряду. «Держбюджет перетворився на приватну кишеню партії, яка при владі», - вважає Арсеній Яценюк.

Наприклад, реформа пенсійної системи на часі. Але замість неї, за його словами, пенсійний фонд фактично визнається банкрутом. «Дефіцит пенсійного фонду 30 мільярдів гривень не покривається реальними доходами пенсійного фонду, а напряму субсидується виключно за рахунок платників податків», - наголосив Арсеній Яценюк. Це, нагадав він, та сама хвороба, яка була у попереднього уряду.

Окремо політик зупинився на рядках держбюджету під назвою «Видатки розвитку», до яких уряд і коаліція віднесли обслуговування Верховної Ради (392 млн грн), стаціонарне оздоровлення депутатів (15,5 млн грн) і часткову компенсацію ціни газу для НАК «Нафтогаз України» (3,4 млрд грн).

«Адже вся країна знає про те, що в нас «неймовірно вигідний газовий контракт». Тоді виникає запитання, чому в бюджеті передбачена часткова компенсація розміром 3,4 млрд грн на ціну газу?» - наголосив Арсеній Яценюк.

«Ми не отримали ніякої знижки, з бюджету все одно дотується ціна на газ», - підкреслив він.

На підтримку малого і середнього підприємництва бюджетом виділено лише 700 тис. грн. «Навіть урядовий «Мерседес» коштує більше», - навів порівняння Арсеній Яценюк. До того ж, малому і середньому бізнесу годі чекати податкових канікул. «Канікули закінчились так і не почавшись, але для певного бізнесу вони будуть. Це бізнес ПР, Блоку Литвина і комуністів», - зазначив він.

За його словами, заборгованість щодо ПДВ уряд відшкодує державними облігаціями. «Одначе уряд має право прийняти рішення окремим бізнесменам відшкодовувати ПДВ живими коштами. І це передбачено в законі про бюджет. Це будуть свої, тобто «правильні» бізнесмени», - вважає політик.

Лідер «Фронту Змін» також зазначив, що за прогнозами держбюджету ВВП зросте всього на 3,7%, а податкове навантаження – на 60%: «Буде шалений фіскальний, податковий тиск. Це повернення до 90-х. На утримання державної податкової адміністрації бюджетом передбачено майже 5 мільярдів гривень. Це така сама сума, яку виділено на всі суди, внутрішні війська і прокуратуру разом узяті».
Категория: Україна | Просмотров: 579 | Добавил: foto-uzh | Теги: Україна, арсеній яценюк, Уряд Змін, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]