Главная » 2009 » Декабрь » 7 » Арсеній Яценюк: «Новий Президент будуватиме Збройні Сили з чистого листа»
11:09
Арсеній Яценюк: «Новий Президент будуватиме Збройні Сили з чистого листа»
Арсеній ЯценюкКандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк привітав українських військових із Днем Збройних Сил України. Він підкреслив, що боєздатна армія є запорукою сильної і суверенної держави.
У неділю, 6 грудня, у День Збройних Сил України, на прес-конференції в Житомирі Арсеній Яценюк сказав, що одне з найважливіших завдань нового Президента – будівництво Збройних Сил «фактично з чистого листа». Адже, за словами політика, Україна «сьогодні стоїть на шляху повної демілітаризації». «З мільйонної армії в Україні залишилися тільки 200 тисяч, які не мають що їсти і не мають з чого стріляти. Бази майже не залишилося – озброєння постачалося ще за часів Радянського Союзу», - зазначив він.
Арсеній Яценюк вважає, що контрактна служба доцільна лише в підрозділах сил швидкого реагування.
За його словами, в Україні слід пропагувати призов. «Батьки повинні розуміти, що армія для їхніх дітей – це щось на зразок довготермінового тренувального табору. Це означає перекласти на плечі держави навчання, виховання і фізичну підготовку свого сина терміном на 9 місяців. Це не дачі обкопувати у генерала, не недоїдати, а нормальне харчування, навчання, в тому числі отримання цивільної спеціальності: хтось зможе отримати водійські права, хтось – радіофах», - роз’яснив кандидат у президенти. Він додав, що в армії має «виховуватися український патріот».
Пріоритетним, на думку політика, є розвиток передусім авіації, ракетних військ і військово-морських сил.
Він нагадав, що 5 грудня виповнилося 15 років Будапештському меморандуму, за яким Україна відмовилася від ядерного статусу в обмін на гарантії безпеки. «Вчора у нас було 15 років отримання гарантій, яких немає. Треба усвідомити, що ні НАТО, ні Росія нас не захистять. І здача ядерної зброї для України – це була здача прав сильного, здача суверенітету, фактично виключення Україною самої себе з «клубу сильних». Армія є не просто запорукою, армія є ознакою сильної держави. Не годуєш свою армію, будеш годувати чужу».
Арсеній Яценюк побажав українським військовим і українському народу «сподівання на те, що армія все-таки відбудеться».
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 656 | Добавил: foto-uzh | Теги: арсеній яценюк, Вибори 2010, Фронт Змін, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]