Главная » 2009 » Ноябрь » 11 » Арсеній Яценюк не виключає, що після виборів президента відбудеться об'єднання ПР та БЮТ
09:54
Арсеній Яценюк не виключає, що після виборів президента відбудеться об'єднання ПР та БЮТ
Арсеній ЯценюкКандидат на посаду Президента України Арсеній Яценюк припускає, що після президентських виборів може відбутися об'єднання Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко. Таку точку зору він висловив у вівторок, 10 листопада, на прес-конференції у Севастополі, відповідаючи на запитання про майбутнє Конституції країни.
На думку Арсенія Яценюка, наразі партії та блоки активно готуються до змін Основного закону країни, які запроваджуватимуться після президентських виборів. Підтвердженням цьому, як вважає політик, слугує непроведення референдуму про заборону змін до Конституції без згоди на них громадян України.
«Я розпочав референдум про фактичну заборону змін до Конституції без волі українського народу. Зараз суджуся з Центральною виборчою комісією, оскільки абсолютно зрозуміло, що ЦВК проголосувала проти цього референдуму, незважаючи на те, що ми зібрали необхідну кількість підписів. Чому? Тому що триває підготовка післявиборчої ситуації, і я не виключаю, що після виборів знову може відбутися об'єднання «регіоналів» і БЮТ. Таке об'єднання потрібно освятити новим проектом Конституції. А якщо проект необхідно буде винести на референдум, то шанси проходження такого проекту є мінімальними», - пояснив Арсеній Яценюк.
Кандидат на посаду Президента України переконаний, що політичні сили, які займають сьогодні провідне положення в Україні, як і раніше, прагнуть переписати «під себе» Основний закон. «Погано, що вони (ПР і БЮТ) маневрують з Конституцією. Вони всі практично з бізнесу і плутають, де Конституція, а де – статут закритого акціонерного товариства. А так для них це одне й те саме: будемо жити за нашим статутом, країна для нас, ми ж акціонери. Ми тримаємо все і всіх, ми ділимо владу, ми ділимо країну, ми призначаємо, кого хочемо, тих, кого не хочемо, не призначаємо. Сьогодні вже фактично йдеться не про вибори, а про призначення президента. Якщо вони вдвох домовляться, вони його призначать. А народу потім повідомлять», - переконаний політик.
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 494 | Добавил: foto-uzh | Теги: арсеній яценюк, пр, Вибори 2010, бют, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]