Главная » 2010 » Март » 13 » Арсеній Яценюк: «Хочу подивитися на уряд «реформаторів» за участю комуністів»
13:33
Арсеній Яценюк: «Хочу подивитися на уряд «реформаторів» за участю комуністів»
Лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк сумнівається, що нинішній уряд буде в змозі провести необхідні для стабілізації в країні, але непопулярні реформи. Про це він сказав в ефірі «Великої політики з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «Інтер».Арсеній Яценюк наголосив на своєму переконанні, що формування коаліції має починатися з узгодження базових принципів її дій. Він нагадав, що саме на цьому наполягав у відкритому листі, адресованому Президенту України Віктору Януковичу. Нагадаємо, Арсеній Яценюк у відкритому листі запропонував 12 першочергових кроків, які слід здійснити новому уряду для змін у країні на краще. Проте замість обговорення базових питань формування коаліції та уряду, отримав від глави держави кадрові пропозиції, які не є для нього самоціллю. «Посада прем’єр-міністра – це інструмент і не більше. Найважливіше - для чого туди йти», - зазначив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що Україна потерпає від деградації і зараз є негайна потреба в непопулярних кроках, які принесуть результат. Буде складно, але українці повинні знати, що завдяки цим крокам завтра буде інакше. «Тому моя вимога була дуже чітка: передусім програма дій уряду, законопроекти і найважливіше - голоси під ці законопроекти», - зазначив він.

Лідер «Фронту Змін» сумнівається, що комуністи, які увійшли до коаліції разом із Блоком Литвина, будуть голосувати за непопулярні рішення, за зміни в країні. Тому, на його думку, довго ця коаліція не проживе.

Він також наголосив, що коаліція, в складі якої є комуністи, для нього є категорично неприйнятною.

Політик назвав новий уряд тимчасовим. «В Україні вже було 17 урядів. Я вважаю цей уряд тимчасовим. Все залежатиме від того, наскільки він буде ефективним. Мій інтерес дуже чіткий: я хочу, щоб в країні дійсно настали зміни, але я сумніваюсь, що вони настануть зараз. Якщо цей уряд буде працювати ефективно – браво! Він тоді залишиться трохи довше, ніж всі його попередники. Якщо ні, то в нього буде така сама доля, як і всіх решта».

Арсеній Яценюк вважає нелегітимним шлях створення нинішньої коаліції та уряду. Він нагадав, що звернувся до Конституційного суду щодо визначення конституційності формування такої коаліції. У разі, якщо Конституційний суд визнає цю коаліцію, вважає Арсеній Яценюк, «політична зима» затягнеться. Якщо ні, то єдиний варіант – дострокові парламентські вибори, підкреслив він.
Категория: політика | Просмотров: 570 | Добавил: foto-uzh | Теги: Украина, Политика, Арсений Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]