Главная » 2010 » Май » 19 » Арсеній Яценюк: «Янукович хоче створити аморфну українську державу»
16:43
Арсеній Яценюк: «Янукович хоче створити аморфну українську державу»
Лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк переконаний, що новій владі не вдасться перетворити Україну на аморфну державу з контрольованими ЗМІ й опозицією. Про це він сказав в ефірі «5 каналу» у вівторок, 18 травня.«Чого хоче сьогодні Партія регіонів і президент? Вони подивились на російську модель. Їм подобається те, що в Росії весь інформаційний потік контролюється, що опозиція є, але вона повністю контрольована, що такого соціального збудження немає. В Росії збудована певна форма такої соціальної держави з ознаками державного капіталізму. Але на чому вона тримається? На нафті й на газі. В  Україні цього немає», - підкреслив політик.
За словами лідера «Фронту Змін», мета сьогоднішньої влади, всіх тих, хто прийшов в коаліцію, в адміністрацію президента і державні інституції, - спробувати скопіювати Росію. «Вони хочуть створити таку спокійну аморфну українську державу, де є український народ, який задоволений життям-буттям за рахунок збільшення пенсій, зарплат і за рахунок того, що начебто влада все контролює. Так не буде. Ця модель не приживеться в Україні. З однієї простої причини: в Україні є національна самосвідомість. І просто шматком хліба забити так, щоб українська держава не відбулася, нікому не вдасться», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він додав, що проблема не в Росії, а в українському керівництві. «Хочуть бути васалами - вони ними будуть. Але при цьому мають усвідомити: вони не вічні. Ми все одно змінимо цю ситуацію. Тому не опускаємо руки. Ніколи Україна не стане частиною Росії - ні політично, ні економічно. Навіть якщо сьогодні Янукович щось підпише - немає вічних політиків і немає вічних угод. І в цьому моя мета. Ми все одно самостійна держава», - підсумував лідер «Фронту Змін».
Категория: Україна | Просмотров: 492 | Добавил: foto-uzh | Теги: арсеній яценюк, Фронт Змін, Україна | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]