Главная » 2009 » Октябрь » 2 » Арсеній Яценюк: «Без зміни виборчої системи не можна змінити Україну»
18:09
Арсеній Яценюк: «Без зміни виборчої системи не можна змінити Україну»
ЯценюкЛідер Громадської ініціативи «ФРОНТ ЗМІН» Арсеній Яценюк вважає, що необхідно змінити виборчу систему в Україні. Він виступає за відкриті списки – коли голосують не за партії, а за конкретного кандидата.
Під час спілкування на віче з мешканцями міста Острог Рівненської області, Арсеній Яценюк заявив, що новий президент зобов’язаний розпустити чинний парламент, якому не довіряють майже сто відсотків українців. «Я це зроблю. В Україні буде нова Верховна Рада з новими людьми, які представлятимуть Україну і українців, а не клани. Треба змінити виборчу систему. Без зміни виборчої системи нічого не відбудеться», - заявив він.
За його словами, сьогодні Верховна Рада є «закритим акціонерним товариством»: «Є один лідер, п’ять олігархів, які фінансують партію, і два, три, п’ять, десять десятків так званих народних депутатів, які в минулому житті були охоронцями чи водіями, – вони не можуть бути членами парламенту».
Лідер «ФРОНТУ ЗМІН» зазначив, що саме з парламенту починається політична корупція в Україні: «Якщо сьогодні створений клановий парламент і в цій клановій системі треба заробляти гроші на політичні партії, то вони будуть красти, вони будуть ділити землю. Вони владарюють і розтягують все, що можна розтягнути».
«Оплот політичної корупції – політична система, яка не має політичних партій. Політична система, яка перетворила виборців на те, що називається електорат: «Віддайте нам свій голос, а якщо не хочете віддавати, то ми його у вас купимо», – зазначив Арсеній Яценюк.
Саме тому, переконаний лідер «ФРОНТУ ЗМІН», необхідно змінити виборчий закон і передбачити насамперед голосування за депутата, а не за політичну партію. «Без вас особисто нічого не буде. Навіть якщо оберемо нового президента, не думайте, що ми наступного ранку прокинемося в іншій країні. Ми прокинемось у тій самій країні й із тими самими проблемами. Але буде принципова різниця: з новим президентом країна повинна знати, куди вона іде, з новим президентом вона має бачити свій шлях і йти разом з президентом», - підкреслив політик.
Категория: вибори 2010 | Просмотров: 620 | Добавил: foto-uzh | Теги: арсеній яценюк, Фронт Змін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]