Главная » 2009 » Август » 29 » Бунт у «зоні». Новий керівник Департаменту з виконання покарань пояснює, чому у вінницькій установі повстали в’язні
13:55
Бунт у «зоні». Новий керівник Департаменту з виконання покарань пояснює, чому у вінницькій установі повстали в’язні

У відповідь на появу цієї інформації вчора Департамент з питань виконання покарань скликав прес–конференцію. «Однією з причин виникнення зазначеної ситуації стали непрофесійні дії виконувача обов’язків начальника вінницької установи виконання покарань №1 майора внутрішньої служби Козачишина С. В.», — ідеться у прес–релізі. А новий голова Департаменту Олександр Голінський вирішив продемонструвати представникам ЗМІ нову політику відкритості і розповів трохи більше, заглибившись у передісторію НП.

Отже, усе почалося ще в червні, коли через некваліфіковані дії екс–начальника УВП (прізвище Голінський називати відмовився) ситуація у виправному заході почала виходити з–під контролю, і «елементи негативної спрямованості» спробували перейняти керування колонією. У відповідь у закладі було запроваджено так звані групи швидкого реагування, що послуговувалися методами фізичного впливу. Призначений натомість виконувачем обов’язків начальника згаданої вінницької установи майор Козачишин також не вжив відповідних заходів і, в результаті, дійшло до побиття в’язнів. Конкретно до згаданого вище в’язня «було застосовано фізичний вплив через те, що він висував вимоги до керівництва колонією, а саме — поставити в камерах холодильники». «Річ не в тім, що комусь заборонено вимагати холодильники, — обурюється Голінський. — Річ у тім, що законом України не передбачено застосовувати до в’язнів методи фізичного впливу за те, що вони висувають вимоги. Це неприпустимо!»

Як наслідок, Козачишина, який був в. о. начальника вінницької установи виконання покарань №1, було звільнено з органів пенітенціарної системи, а з приводу інциденту порушено кримінальну справу. Колишній же начальник цієї установи не вийшов із відпустки, і його телефон відключений. «Ховається від нас», — коментує це новий начальник Департаменту. Ситуацію у вінницькому виправному закладі було врегульовано «внаслідок проведення виховної та роз’яснювальної роботи без застосування методів фізичного впливу», наголошує Олександр Голінський.

На прес–конференції також лунали питання про інші події в інших закладах та з приводу загальної жахливої ситуації з недотриманням прав людини у виправних закладах. Але новий голова Департаменту озвучував лише дві відповіді — «давати конкретні пропозиції» і «будемо їх розглядати» та, очевидно, свою улюблену — «це було до мене, і я не можу за це відповідати».

Ольга ХУДЕЦЬКА, "Україна молода"

 

Категория: скандал | Просмотров: 784 | Добавил: onok | Теги: права людини, Протест, скандал, правозахисники, вязні, побиття, Вінниця | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]